Blog

Masterstudente organisatie en management onderzoekt de randvoorwaarden om teacher teams mogelijk te maken in scholen
YVES |
Tinne is masterstudente Management en Organisatie aan de Universiteit Antwerpen binnen de faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie, met als specialisatie Strategie en Organisatie.
Read More
Masterstudente grijpt leerkans bij ‘domo de refontiro’
YVES |
Lindeke Margo Cloots onderzoekt mogelijke scenario’s voor employer branding in secundaire scholen …
Read More
Collective teacher efficacy floreert best in krachtige professionele leergemeenschappen
YVES |
Eén van de meest effectieve onderwijsinterventies …
Read More
Professionele leergemeenschappen in hoger onderwijs
YVES |
Beleidsmakers lerarenopleiding kiezen voor professionele leergemeenschap om krachtig werk te maken van eigen professionalisering ...
Read More
Vaarwel prefect, welkom attitudecoach?! 
YVES |
Afhankelijk van je leeftijd en het onderwijsnet waartoe je secundaire school behoorde, heb je als lezer misschien een herinnering aan een prefect (of ‘pief’) die namat of je rok niet te hoog boven de knie kwam, en kettingsmeer aan je handen niet zag als een geldig excuus om te laat op school aan te komen. Of misschien hoor je nog steeds het fluitsignaal dat op een overtreding van het schoolreglement wees en een aantal bladzijden straf aankondigde. In ons collectieve geheugen associëren we de figuur van de prefect vaak met een boeman, die instaat voor het naleven van orde en tucht op een strenge, niet altijd als rechtvaardig gepercipieerde manier. Bij domo de refontiro zijn we benieuwd of deze figuur inderdaad definitief tot het verleden behoort of nog steeds een rol vervult. Daarom legden we ons oor te luister bij enkele (ervarings)deskundigen.          
Read More
Crescendo CVO
Crescendo CVO breekt uit: “In de stad kan je elk vak geven”
YVES |
Een kleine 10.000 volwassenen volgen les op een van de acht campussen van Crescendo CVO in onder meer Mechelen, Lier en Zaventem. Daarbij zitten ze niet opgesloten in hun klaslokalen. Voor Crescendo is de stad een leerlaboratorium. Domo de Refontiro hielp hen met hun schaalvergroting en branding. “We zitten op dezelfde golflengte”, zegt directeur Marleen Mast. 
Read More
Niet alleen een pedagogisch project maar ook een onderwijsconcept!
YVES |
Een onderwijsconcept wat is het juist, waarom zouden we het opmaken en wat is het verschil met een pedagogisch project? 
Read More
Word architect van je eigen leren! Maar hoe doe je dat?
YVES |
In een snel veranderende wereld kan het belang van levenslang leren niet genoeg benadrukt worden. In HR spreken we zelfs al over ‘job-obsoletie’ of hoe je door in te zetten op levenslang leren kan vermijden dat je op een bepaald moment ‘out of the game’ gaat in de arbeidsmarkt. 
Read More