Blog

Disconnect to Reconnect: vader, maak een rijke verbinding met je zoon/dochter!
YVES | 24 maart
Bijna dagelijks mogen wij met onze klanten intensieve en intellectueel verrijkende samenwerkingen ervaren. Velen onder hen zijn dan ook meerwaardezoekers die niet alleen op zoek zijn naar een kwaliteitsvolle procesbegeleiding voor hun professionele organisatie, maar ook naar persoonlijke verrijking en ontwikkeling. Bovendien zijn onze klanten vaak - naast hun functie als ‘schooldirecteur’, ‘zaakvoerder’, ‘leraar’, … - ook vader of moeder!

Het is dan ook erg fijn en ‘NATUURlijk’ om af en toe ook over jullie rol als ouder in dialoog te kunnen gaan. Zo ontstond in ons DDR-team de idee om eens een verdiepende activiteit voor vaders en hun zonen/dochters te organiseren.

….. en zo staat dus nu ons eerste ‘side-project’ disconnect to reconnect in de startblokken! Geïnteresseerd? Schrijf jezelf en je zoon of dochter als de bliksem in voor deze onvergetelijke ervaring!
Read More
Trendbreuk of schipbreuk voor personeelsbeleid in onderwijsorganisaties?
YVES | 16 februari
Waarderende en future-proof leraren- en directieloopbanen als noodzakelijke aanvullingen op nieuwe evaluatieprocedures en de aanpak van vaste benoemingen…
Read More
edtech
Kwaliteitsvolle EdTech: hoe het kaf van het koren scheiden … ?
YVES | 02 februari
We kunnen er niet meer omheen: mede door COVID in een stroomversnelling gebracht, zijn honderden EdTech bedrijven wereldwijd de ervaring die lerenden hebben met het leren en met online-onderwijs aan het ‘heruitvinden’.
Read More
Hoe staat het vandaag met de Europese Tech Scene?
YVES | 19 januari
Hoe staat Europa ervoor als het op technologische ontwikkelingen aankomt? Het wordt stilaan een jaarlijkse gewoonte : onze hoofd-onderwijsdesigner Pieter Sprangers doorworstelde voor u de meest recente versie van het onderzoeksdocument ‘The State of the European Tech2020’.
Read More
EDUTEN Playground
De nieuwe EdTech golf … wat betekent dit voor ons onderwijs?
YVES | 03 december
We kunnen er niet meer naast kijken : mede door COVID in een stroomversnelling gebracht, zijn honderden EdTech bedrijven wereldwijd de ervaring die lerenden hebben met het leren en met online onderwijs aan het ‘heruitvinden’.
Read More
Ontdek ONZE ALLERNIEUWSTE TOOL... SkillsNavigator kwaliteitsvolle digitale didactiek!
YVES | 18 november
Hoever sta jij als leraar in de ontwikkeling van je digitale didactiek skills?
Read More
Wat als ….. een hardleerse stoorzender je teamwerking verziekt?
YVES | 18 november
Heb je last van een ernstige stoorzender in je team?  Zo eentje die de sfeer verziekt, het team vierkant doet draaien, of erger nog, gewoon lamlegt?  Doe er iets aan voordat de stoorzender een systemisch probleem wordt!
Read More