Ons verhaal

Domo de Refontiro ons verhaal

Meer waarde en meerwaarde creëren binnen het basis-, secundair en voortgezet onderwijs

In 2008 bundelden wij, Christel Ruttens en Pieter Sprangers, onze krachten om via innovatie “meer waarde” en ook “meerwaarde” te creëren in menselijke processen binnen de context van onderwijsorganisaties. Wat ons drijft, is het creëren van de ideale omgeving en dito voorwaarden om fantastische werkervaringen voor medewerkers te realiseren. Bestuurders, directeurs en leraren maken immers het verschil in succesvolle scholen, scholengemeenschappen en -groepen.

Co-creatie, onderzoek en een sterk gepersonaliseerde aanpak

Via (diepgaand) onderzoek, creatie van tools en modellen, leertrajecten en adviesverlening gaan we samen met u aan de slag. Co-creatie, onderzoek en een sterk gepersonaliseerde aanpak vormen de bouwstenen van onze aanpak. De medewerkers waarmee we mogen samenwerken net als hun drijfveren, zijn voor ons van cruciaal belang, omdat diepere zingeving één van de meest krachtige bouwstenen van een motiverende leer- en werkervaring vormt. Neem gerust een kijkje op onze product- en formule pagina's om te zien wat we voor uw school kunnen betekenen. 

Wij namen allebei vóór 2008 verscheidene managementfuncties op in kleinere en grotere organisaties. De diepere inzichten die we daar verworven hebben, gecombineerd met talloze formele en informele leerervaringen, garanderen een excellente, mensgerichte aanpak. We werken aan onderwijsvernieuwing en onderwijsinnovatie in het basis- en voortgezet onderwijs.

Uitdagingen in het onderwijs pakken we aan

We deinzen niet terug voor de moeilijkere uitdagingen en “missions impossible”. We durven gebaande paden verlaten om samen met u een krachtig onderzoeks- en ontwikkelingsdesign op te zetten. Zo kunnen we met de nodige sensitiviteit de echte uitdagingen in uw school aanpakken, of die zich nu op het niveau van leiderschap, verandermanagement, innovatie, organisatiecultuur, personeel, professionalisering of digitalisering bevinden. Op deze manier zetten we ons in voor én met schooldirectie, schoolbestuur en teacher teams. 

Tenslotte geven we vorm aan duurzaamheid en ethisch ondernemen in allerlei hoedanigheden: via een duurzaam personeelsbeleid dat zorgt voor fantastische werkervaringen, via een duurzaam en lean gebruik van middelen en via een gezonde ethische bedrijfsvoering waarbij waardecreatie voor iedereen die bij het onderwijs betrokken is, voorop staat.

Inspiratieboek

Bruggen bouwen doen we al meer dan tien jaar. Hoe we dat doen samen met een tal van organisaties? U leest het in ons inspiratieboek.