WANDELCOACHING: SAMEN OP WEG naar vitaal leiderschap en zelfzorg.

Veerle Scheirs - leiderschap en zelfzorg - coach

Een compacte wandel-groepscoaching die jou (verder) op weg zet naar vitaal schoolleiderschap en zelfzorg.

Waarom moet je deze opleiding nù volgen?

Vol energie en motivatie ben je enige tijd terug de uitdaging aangegaan om schoolleider te worden. Concrete ideeën en doelstellingen, een vat vol goede voornemens. De realiteit blijkt minder fraai: een propvolle agenda, vermoeidheid, een vol hoofd en daarbij nog een agenda vol to do’s. Je lijkt maar niet aan je kertaken toe te komen en ook de tijd voor zelfzorg en je gezin keldert.

Schoolleiderschap is schoollijderschap geworden.

In het opleidingsaanbod van 2022-2023 bieden we bij domo de refontiro twee sterke workshops aan gericht op het versterken van persoonlijk leiderschap waaronder ook een de opleiding versterken van je persoonlijk leiderschap

Samen op weg naar vitaal leiderschap en zelfzorg is een praktische hands-on groepscoaching waarbij je letterlijk met vijf sterke schoolleiders op pad gaat in rustgevend natuurgebied.

Wanneer heb jij jezelf en je eigen persoonlijke ontwikkeling nog eens centraal geplaatst?

Voor wie is dit traject vormgegeven?

Deze wandelcoaching is bedoeld voor schoolleiders en bestuurders van basis, secundair, buitengewoon onderwijs, Centra voor Volwassenonderwijs, Centra voor Basiseducatie en hoger onderwijs.

Waarom kiezen voor deze formule?

Vooruitgaan door even stil te staan.

Je kiest voor een compacte groepscoaching die je als schoolleider even laat stilstaan en reflecteren bij je eigen schoolleiderschap en vitaliteit. Waarom doe ik wat ik doe? Wanneer doe ik wat? Hoe herken en bepaal ik mijn eigen grenzen? Wanneer ervaar ik mijn job als duurzaam werkbaar? Hoe bereik ik mijn doelen?, …

Jullie trekken de natuur in en maken tijd om te connecteren met jezelf en elkaar. Je wordt uitgedaagd om te reflecteren over hoe jij vandaag ruimte maakt voor zelfzorg en balans in de verschillende rollen waartussen je dagdagelijks navigeert én je wordt gechallenged in je persoonlijk leiderschap.

Onze personal coach Veerle Scheirs triggert, inspireert en maakt ruimte voor een kort individueel personal coachingmoment met elke deelnemer.

Je maakt gebruik van de unieke – door het team van onderwijsdesigners van domo de refontiro vormgegeven – vitaliteitstool voor zelfzorg van schoolleiders ©.  Een tool ontwikkeld vanuit wetenschappelijke evidence én vanuit onze jarenlange coachingpraktijk van schoolleiders.

Na een compacte maar intensieve groepscoaching, sluiten we de namiddag zelfzorg en verbinding af met fijne informele contacten, tapa’s en een lekkere aperitief.

Na deze coachingsessie:

  • Heb je inzicht in hoe jij je vitaliteit pro-actief kan mobiliseren om een sterke schoolleider te kunnen zijn.
  • Heb jij meer inzicht in jouw sterktes/blinde vlekken/zwaktes m.b.t. jouw persoonlijk leiderschap;
  • Heb jij meer inzicht in de belemmeringen en overtuigingen die een impact hebben op je vitaliteit;
  • Heb je inzicht in jouw energiegevers en -vreters;
  • Kan jij doelen stellen zonder afbreuk te doen aan je eigen waarden als schoolleider;
  • Heb je vier andere krachtige schoolleiders leren kennen die je kunnen ondersteunen in je verdere groei naar persoonlijke leiderschap;
  • Heb je afgesloten met een lekkere aperitief en tapa’s.

Door wie zal je begeleid worden in dit traject?

Veerle Scheirs wordt gedreven door menselijke groei. In haar beleving mag leren en groeien nooit stoppen. Als systeemdenker triggert ze innovatie en levenslang leren met een warm hart voor de mens in de organisatie. Ze verlegt grenzen, daagt uit en faciliteert verandering. Veerle is schoolbestuurder en procesbegeleider binnen domo de refontiro. Ze is gecertificeerd personal en loopbaancoach. Veerle heeft een academische achtergrond en meer 11 jaar gewerkt aan de Vrije Universiteit Brussel, waar ze na het behalen van haar doctoraat werd aangesteld als professor. In 2017 maakte Veerle de overstap van de academische wereld naar het secundair onderwijs waar ze vijf jaar directeur is geweest van het Scheppersinstituut in Mechelen. Ze heeft als schoolleider op een co-creatieve wijze de transformatie naar een digitale leeromgeving vormgegeven, een proces dat als schoolvoorbeeld wordt benoemd.

Wat je praktisch moet weten?

Waar? 

Nog te bepalen

Wanneer?

Woensdag 24 mei 2023 van 13u30 – 17u00 

Prijs?

Je investering bedraagt 150 euro per deelnemer (inclusief BTW).   

Indien u zowel inschrijft op deze coachingsessie als op de workshopsessie van 9 december 2022 - Van schoollijderschap naar schoolleiderschap. Hoe als schoolleider je persoonlijk leiderschap versterken? – ontvangt u een pakketkorting van €25,-.

Schrijf je nu in, want het aantal plaatsen is beperkt!

Welke actie onderneem je nu?

Schrijf je in via deze link