Word de opruimgoeroe van jouw school 

Ingediend door YVES op

  • start-stop

Opruimgoeroes als de Japanse Marie Kondo bereiken miljoenen volgers met het motto dat ontspullen het begin vormt van innerlijke rust. Iedereen herkent immers de frustratie over een stapel kleding waarvoor geen plaats meer is in de kast. Hetzelfde geldt voor de veelheid aan werkgroepen, vergaderingen, … waaraan je als schoolleider of leraar moet participeren. Hoe vaak heb je niet ervaren er geen ruimte voor te hebben, niet in je agenda en nog minder in je hoofd? Toch blijkt het stopzetten ervan nóg moeilijker dan afstand te doen van die broek waar je al jaren niet meer in past. Het lijkt een falen om een einde te maken aan een overleg dat al decennialang plaatsvindt of een project dat met veel toeters en bellen werd opgezet. 

… stoppen voor een nieuwe start …

Niets is echter minder waar. Het geeft blijk van sterk leiderschap, wanneer je authentiek naar je team communiceert dat stoppen ook een optie is. Meer nog, het is een remedie voor de planlast die het werkgeluk van je medewerkers in de weg staat. Bij Domo de Refontiro kunnen we je helpen om feestelijk afscheid te nemen van de ballast die je al te lang meesleept. 

Als onderwijsdesignbureau ontwikkelden we een eigen tool om cocreatief een plan van aanpak tot stoppen op te stellen. Hiermee laten we je graag kennismaken tijdens een korte algemene workshop of incompanytraining. Daarnaast kunnen we jou, je scholengroep of -gemeenschap gericht adviseren en ondersteunen door je concrete situatie in kaart te brengen en een oplossing op maat uit te werken. 

Meer informatie over de workshop of incompanytraining via deze link.

Neem vrijblijvend contact met ons op: info@domoderefontiro.be          

Contacteer Ons

Telefoon
+32 14 43 95 05
Adres
Molenstraat 31
2300 Turnhout
Alle velden zijn verplicht
Wij nemen het beschermen en respecteren van uw privacy ernstig. We gebruiken uw persoonlijke informatie om uw account te beheren en u updates te sturen over de inhoud die u heeft gedownload.
Indien u ervoor gekozen heeft onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen, danken wij u alvast van harte. Uiteraard kan u zich te allen tijde opnieuw afmelden.
Voor meer informatie over hoe wij uw privacy willen beschermen en respecteren, kunt u ons Privacybeleid raadplegen.
Door u gegevens in te geven gaat u akkoord met bovenstaand privacybeleid.