Schoolleider David Minner van GBS ’t Rakkertje heeft deze boekentip voor u: ‘Kus de visie wakker’

Ingediend door YVES op

  • David Minner

In de zoektocht naar meer informatie over visieontwikkeling las ik het boek ‘Kus de visie wakker’, geschreven door Hans van der Loo, Jeroen Geelhoed en Salem Samhoud.

Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel geeft inzicht over de aard en achtergronden van visie. Het staat stil bij de cultuur van de organisatie en geeft een overzicht van het visievierluik:

  • Kernwaarden (Waarvoor staan wij?)
  • Hoger doel (Waarom bestaan wij?)
  • Gewaagd doel (Waarheen gaan we?)
  • Kernkwaliteiten (Waarin blinken we uit?)

Om een ‘vitale visie in de ziel en in het kloppend hart van de organisatiecultuur’ te bekomen, wordt in deel twee verschillende hoofdstukken gewijd aan de aanpak en praktische activiteiten om aan visieontwikkeling te werken.

Het boek gaf mezelf en het schoolteam de nodige tools en handvaten om aan onze visieontwikkeling te werken. Het bepaalde niet alleen de koers van onze onderwijsorganisatie, maar het versterkte ook de motivatie en betrokkenheid van het volledige schoolteam. Het heeft mijn inzichten verrijkt en ik ben ervan overtuigd dat het elke leidinggevende zal versterken in het schrijven van een visieverhaal.

Contacteer Ons

Telefoon
+32 14 43 95 05
Adres
Molenstraat 31
2300 Turnhout
Alle velden zijn verplicht
Wij nemen het beschermen en respecteren van uw privacy ernstig. We gebruiken uw persoonlijke informatie om uw account te beheren en u updates te sturen over de inhoud die u heeft gedownload.
Indien u ervoor gekozen heeft onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen, danken wij u alvast van harte. Uiteraard kan u zich te allen tijde opnieuw afmelden.
Voor meer informatie over hoe wij uw privacy willen beschermen en respecteren, kunt u ons Privacybeleid raadplegen.
Door u gegevens in te geven gaat u akkoord met bovenstaand privacybeleid.