Masterstudente organisatie en management onderzoekt de randvoorwaarden om teacher teams mogelijk te maken in scholen

Ingediend door YVES op

Tinne is masterstudente Management en Organisatie aan de Universiteit Antwerpen binnen de faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie, met als specialisatie Strategie en Organisatie.

Graag stelt ze zichzelf eerst even voor:

‘Ik ben sociaal ingesteld met een passie voor het helpen van anderen. In alles wat ik doe staat creativiteit en gedrevenheid centraal. Daarnaast zorgt de nieuwsgierigheid naar het onbekende én leergierigheid voor het nastreven van mijn doelen. Zo ben ik reeds in het bezit van een masterdiploma Interieurarchitectuur en het diploma Beroepsfotograaf. Naast mijn studies ben ik te vinden in het werkhuis of op avontuur met mijn oldtimer.

Om mijn kennis, vaardigheden en bezigheden na (bijna) 6 studiejaren toe te passen in de praktijk, wil ik me graag engageren in een actueel bedrijfsspecifiek probleem. Vanuit de opleiding kreeg ik een lijst met onderwerpen toegestuurd. Het was me snel duidelijk waarin ik me graag wou verdiepen. Een essentieel onderwerp, namelijk; Hoe kan een schoolorganisatie, van het secundair onderwijs, worden geredesignd om de werking van teacher teams mogelijk te maken?

Deze keuze werd snel gemaakt doordat ik opgroeide in een onderwijsnest waar zowel familieleden als gezinsleden deel uit maken van dit netwerk. Hoewel ikzelf niet koos voor een educatieve opleiding, vind ik het heel inspirerend hoe kennis en vaardigheden worden doorgegeven aan nieuwe generaties. Daarom wil ik me graag buigen over de werking binnen de organisatiestructuur van scholen, onder begeleiding van Pieter Sprangers en Vicky Van Woensel. Het eindresultaat zal scenario’s schetsen die een verbetering van efficiënte samenwerkingen binnen een scholenstructuur in beeld brengt. 

Ik ben alvast heel benieuwd naar de resultaten!

Tinne Van de Kelft

 

Via deze weg wil ik ook al graag beroep doen op individu’s die tewerkgesteld zijn in het secundair onderwijs. Hoe ervaar jij de onderlinge samenwerking binnen het onderwijs? Is er ruimte tot professionalisering? Hoe pakt de school dit aan?
Ik lees graag uw verhaal via mail. Alvast bedankt!’ (tinne.vandekelft@student.uantwerpen.be)

Contacteer Ons

Telefoon
+32 14 43 95 05
Adres
Molenstraat 31
2300 Turnhout
Alle velden zijn verplicht
Wij nemen het beschermen en respecteren van uw privacy ernstig. We gebruiken uw persoonlijke informatie om uw account te beheren en u updates te sturen over de inhoud die u heeft gedownload.
Indien u ervoor gekozen heeft onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen, danken wij u alvast van harte. Uiteraard kan u zich te allen tijde opnieuw afmelden.
Voor meer informatie over hoe wij uw privacy willen beschermen en respecteren, kunt u ons Privacybeleid raadplegen.
Door u gegevens in te geven gaat u akkoord met bovenstaand privacybeleid.