Let me DIGI-TEACH you!

Ingediend door YVES op

We werden allemaal in snelheid gepakt. Het Corona-virus en de noodzakelijke social distancing regels die volgden, dwongen ons allemaal om zeer snel te schakelen en ad hoc oplossingen te zoeken...

  • online leren

Ook scholen zagen zich verplicht om ingrijpende maatregelen te nemen en of we nu schoolleider, leraar, leerling of ouder zijn, ons aanpassingsvermogen werd de voorbije weken behoorlijk aangesproken en op de proef gesteld.

In een mum van tijd schakelden we een aantal versnellingen hoger en wat enkele maanden geleden nog ondenkbaar was, is nu realiteit…. we leren en communiceren volledig digitaal en online.  Ook in deze context primeert natuurlijk een kwaliteitsvol onderwijsaanbod voor iedereen, met de nodige zorg ook voor het welbevinden en het welzijn van elke leerling, elke leraar en elke ouder.

digitale didactiek, online leren

Maar hoe zorg je hier als schoolleider of leraar concreet voor in deze exclusief digitale tijden? 

Hoe behoud je als schoolleider het overzicht en zorg je ervoor dat er een gestroomlijnd en coherent digitaal onderwijsverhaal ontstaat, waarbij zowel de leraren, de leerlingen als de ouders zich ondersteund voelen? 

Hoe begeester je als leraar je leerlingen vanop afstand?  Hoe zorg je ervoor dat al je leerlingen mee zijn?  Hoe word je hun digitale coach en mentor?  Hoe verklein je de digitale afstand en zorg je ervoor dat je leerlingen uitkijken naar je online lesmoment?

Zijn er ook tips & tricks die leerlingen en ouders kunnen gebruiken om het huidige digitale leren in quarantaine aangenamer en vooral leerrijker en interessanter te maken?

In onze tips & tricks-fiches voor schoolleiders, leraren, leerlingen en ouders, geven we jullie alvast een voorsmaakje.  Download ze gerust en ga ermee aan de slag.  En delen maar in je netwerk!

Heb je extra suggesties of ben je ondertussen zelf met creatieve oplossingen aan de slag gegaan, laat ze ons gerust weten, we delen ze graag online.

Heb je als schoolleider en/of leraar nood aan wat extra advies, we ondersteunen je graag via een gratis 30’ online adviessessie.  Neem hier contact met ons op.

DOWNLOAD HIER TIPS & TRICKS VOOR:
leraren
schoolleiders

ouders
leerlingen

 
 

Contacteer Ons

Telefoon
+32 14 43 95 05
Adres
Molenstraat 31
2300 Turnhout
Alle velden zijn verplicht
Wij nemen het beschermen en respecteren van uw privacy ernstig. We gebruiken uw persoonlijke informatie om uw account te beheren en u updates te sturen over de inhoud die u heeft gedownload.
Indien u ervoor gekozen heeft onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen, danken wij u alvast van harte. Uiteraard kan u zich te allen tijde opnieuw afmelden.
Voor meer informatie over hoe wij uw privacy willen beschermen en respecteren, kunt u ons Privacybeleid raadplegen.
Door u gegevens in te geven gaat u akkoord met bovenstaand privacybeleid.