Impact van professionele leergemeenschappen op lerarentekort

Ingediend door YVES op

Het stimuleren van continue professionele ontwikkeling van leraren via professionele leergemeenschappen (PLG’s) heeft een positieve impact op het lerarentekort!

Onderzoek van De Witte, K., De Cort, W., Gambi, L. (2023) over ‘evidence-based solutions to teacher shortages’ toont ondermeer aan dat het stimuleren van continue professionele ontwikkeling door leraren te laten samenwerken in PLG’s een effectieve maatregel is in de strijd tegen het lerarentekort. Ondanks het feit dat het onderzoek terzake nog beperkt is, lijkt het zo dat samenwerking van leraren (ondermeer in de vorm van PLG’s) een positieve impact heeft op retentie van leraren in je school.

Ons team van onderwijsdesigners kan je helpen met het oordeelkundig opzetten van PLG’s om zo een positieve impact te hebben op zowel professionalisering als retentie van leraren in je school, een impactvolle HR-interventie!

 

Contacteer Ons

Telefoon
+32 14 43 95 05
Adres
Molenstraat 31
2300 Turnhout
Alle velden zijn verplicht
Wij nemen het beschermen en respecteren van uw privacy ernstig. We gebruiken uw persoonlijke informatie om uw account te beheren en u updates te sturen over de inhoud die u heeft gedownload.
Indien u ervoor gekozen heeft onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen, danken wij u alvast van harte. Uiteraard kan u zich te allen tijde opnieuw afmelden.
Voor meer informatie over hoe wij uw privacy willen beschermen en respecteren, kunt u ons Privacybeleid raadplegen.
Door u gegevens in te geven gaat u akkoord met bovenstaand privacybeleid.