Hoe als gemeente je burgernabije rol waarmaken?

Ingediend door YVES op

Ook Steden en Gemeenten hebben de afgelopen maanden hun steentje bijgedragen om het Corona-virus te bedwingen. Naast hun reguliere dienstverlening kwam er plots een extra takenpakket bij; denk maar aan de organisatie van de vaccinatiecentra maar bijkomend ook aan een hele reeks van maatregelen ter ondersteuning van andere sectoren.

Dit heeft nog maar eens duidelijk gemaakt dat je als gemeente een zeer wendbare organisatie moet zijn. Van medewerkers wordt vaak veel verwacht, maar hoe kan je dit alles in goede banen leiden?

De uitdagingen voor een ‘lerende’ gemeente zijn legio. Domo de refontiro kan gemeenten helpen om dit in goede banen te leiden.

Veranderen taken, competenties en kennis

De brede waaier aan diverse, soms complexe uitdagingen vragen van een gemeente een robuust managementteam met een duidelijke visie. Een sterk managementteam neemt energiek de regie over de ontwikkeling van de gemeente in handen.

Om dit te realiseren is een professioneel managementteam, dat het op een diep niveau eens is over de te varen koers en opgewassen is tegen turbulentie(s), noodzakelijk.

Als managementteam is het dan ook geen overbodige luxe om te investeren in de eigen teamontwikkeling. Het gedrag en de professionaliteit van de leden van het managementteam zijn immers leidend voor de andere medewerkers in de organisatie.

Door de steeds sneller veranderende omgeving, de alsmaar schaarser wordende middelen en de huidige en toekomstige grote (klimaat-)uitdagingen die duidelijke en gedurfde antwoorden vragen, neemt de druk op deze managementteams alsmaar toe.

Om als management je werking naar een hoger niveau te tillen, kan je beroep doen op het team van domo de refontiro. Samen tekenen we een slagvaardige organisatie uit die met eenvoudige administratieve processen de uitdagingen van de toekomst makkelijk aankan.

Samen zorgen we voor eenheid en verbinding in leiderschap zodat de het resultaat van het managementteam groter is dan de eenvoudige optelsom van de competenties en vaardigheden van elke managementteamlid.

Samen zorgen we voor een wendbare organisatie die de uitdagingen van de toekomst aankan én met vereende krachten doordacht aanpakt.

Voor ondersteuning contacteer ons

Contacteer Ons

Telefoon
+32 14 43 95 05
Adres
Molenstraat 31
2300 Turnhout
Alle velden zijn verplicht
Wij nemen het beschermen en respecteren van uw privacy ernstig. We gebruiken uw persoonlijke informatie om uw account te beheren en u updates te sturen over de inhoud die u heeft gedownload.
Indien u ervoor gekozen heeft onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen, danken wij u alvast van harte. Uiteraard kan u zich te allen tijde opnieuw afmelden.
Voor meer informatie over hoe wij uw privacy willen beschermen en respecteren, kunt u ons Privacybeleid raadplegen.
Door u gegevens in te geven gaat u akkoord met bovenstaand privacybeleid.