“Finse educational technology komt naar de Vlaamse en Nederlandse onderwijscontext!”

Submitted by YVES on wo, 08/26/2020 - 19:09

Hét Nr. 1 AI-ondersteunde digitale leerplatform voor wiskunde- en rekenen EDUTEN Playground vanaf nu ook beschikbaar voor basis- en secundaire scholen in België en Nederland.

  • EDUTEN

Bijzonder nieuws! Domo de refontiro sloot met haar Finse partner Eduten een samenwerkingsovereenkomst af (met onze bijzondere dank aan Ben Hermans, partner in IP-IT-recht @ Artes Law voor de zeer deskundige begeleiding) met als doel het nummer 1 digitale en AI-ondersteunde oefenplatform voor reken- en wiskundelessen beschikbaar te maken voor de Vlaamse én Nederlandse onderwijscontext. Dit platform met de naam Eduten Playground wordt ondersteund door artificiële intelligentie en biedt online meer dan 200.000 kwaliteitsvolle pedagogische oefentaken aan voor leerlingen van 6 tot 15 jaar.

Het werd ontwikkeld aan de universiteit van Turku, die behoort tot de 1% best gerangschikte universiteiten ter wereld, in nauwe samenwerking met honderden Finse leraren. Het gebruik van het platform resulteert in significant bewezen verbeteringen van de leerresultaten, het welzijn van de leerkrachten en de motivatie van de leerlingen. Het vermindert bijkomend ook de angst bij leerlingen voor wiskunde. Deze voordelen worden gestaafd en bewezen door tientallen peer-reviewed wetenschappelijke studies tijdens de afgelopen 15 jaar.

Daarnaast bespaart het platform niet alleen de kostbare tijd van leraren, maar biedt het ook mogelijkheden om zeer gedifferentieerd tewerk te gaan en zelfs individuele leertrajecten uit te zetten. De leraar blijft zelf aan het roer, maar krijgt via zeer uitgebreide data-analyse de mogelijkheid om elke individuele leerling van dichtbij op te volgen en te coachen via wetenschappelijk bewezen oefeningen en een uitgebreide inhoudsbibliotheek die beschikbaar is voor alle leraren.

Dit platform bewijst al sinds 2011 haar deugdelijkheid als wetenschappelijk gevalideerd oefenplatform voor 13.000 Finse scholen en wordt sinds 2018 ook beschikbaar gesteld in ondertussen meer dan 40 landen/regio’s wereldwijd, waaronder Hong Kong, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Australië, verschillende landen in Europa, Azië en Latijns-Amerika en dus vanaf nu ook in België en Nederland.

Henri Muurimaa, CEO van Eduten: "Samen met Domo de Refontiro hebben we in 11 scholen een uitgebreide pilot uitgevoerd om de impact en het nut van Eduten Playground in Belgische scholen te meten. Het pilootproject verliep zeer vlot en we kregen prachtige resultaten en feedback van de deelnemende leerlingen en leraren. Domo de Refontiro is een geweldige partner voor ons en we kijken er naar uit om samen met hen de voordelen van Eduten Playground in vele Vlaamse en Nederlandse scholen aan te bieden".

Christel Ruttens, CEO van domo de refontiro en Pieter Sprangers, expert-onderwijsdesigner bij domo de refontiro: "Meer dan 1 ½ jaar geleden begonnen we samen met onze EDUTEN partners aan een spannende reis, nieuwsgierig naar hoe Vlaamse leraren en leerlingen zouden reageren op de introductie van dit prachtige digitale AI-gebaseerde leerplatform voor wiskunde. We werden getroffen door de uitstekende educatieve waarde van het platform en door de wijze waarop de leraren en leerlingen het enthousiast omarmden."

Wie is domo de refontiro?

Wij zijn onderwijsdesigners! Al meer dan 15 jaar begeleiden we scholen van alle onderwijsniveaus bij complexe menselijke transformaties en stuwen hen mee naar een toekomst waar het leren voor leerlingen en leraren zó fantastisch is dat ze nooit meer zouden willen dat het ooit nog stopt …

  • Voor ons is levenslang leren dé drijvende kracht om een betere maatschappij uit te bouwen. (future building & CSR).
  • Wij stimuleren creatieve ontwikkeling en groei, zodat professionals in een sterk veranderende omgeving resultaten boeken. (growth mindset)
  • Wij halen onze passie uit onderzoekend en oplossingsgericht samen met mensen te creëren. (designer mindset).
  • Wij zijn aanjagers van duurzame (levens)loopbanen. (joy of learning & working).
  • We bouwen aan nieuwe organisatievormen waar 1+1 effectief 3 wordt. (high impact teams)
  • Wij werken op wetenschappelijk onderbouwde basis. (evidence based).

 

Wie is Eduten?

EDUTENEduten is een spin-off van de Universiteit van Turku, die Eduten Playground levert aan scholen over de ganse wereld. Eduten Playground werd in 2018 internationaal gelanceerd en helpt vandaag de dag leerlingen en leraren in meer dan 40 landen op alle continenten.

Hebt u interesse om als één van de eerste toekomstgerichte scholen in Vlaanderen of Nederland kennis te maken met deze gloednieuwe educational technology die onderwijskundig stevig onderbouwd is? Contacteer ons dan voor meer informatie.

Domo de Refontiro: Christel Ruttens, christel@domoderefontiro.be, +324/98.51.02.08

Benieuwd hoe Eduten Playground eruitziet? Bekijk dan dit filmpje!  https://www.youtube.com/watch?v=K7-5fbpocOg

#educationaltechnology #weareeducationaldesigners #educationalinnovation

Contacteer Ons

Telefoon
+32 14 43 95 05
Adres
Molenstraat 31
2300 Turnhout
Alle velden zijn verplicht
Wij nemen het beschermen en respecteren van uw privacy ernstig. We gebruiken uw persoonlijke informatie om uw account te beheren en u updates te sturen over de inhoud die u heeft gedownload.
Indien u ervoor gekozen heeft onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen, danken wij u alvast van harte. Uiteraard kan u zich te allen tijde opnieuw afmelden.
Voor meer informatie over hoe wij uw privacy willen beschermen en respecteren, kunt u ons Privacybeleid raadplegen.
Door u gegevens in te geven gaat u akkoord met bovenstaand privacybeleid.