De hogeschool van de toekomst verbluft, verwondert, verbindt, biedt kansen, is nabij en is bovenal human!

Submitted by YVES on wo, 04/22/2020 - 21:48

Pieter Sprangers schreef zijn visie neer op de toekomst van het hoger onderwijs : de hogeschool van de toekomst is geen gebouw maar een levende cultuur van competentie- en talentontwikkeling in een holistische en authentieke context

Wat als studenten een mindset zouden verwerven naast een skill set?  Wat als een verbluffende ‘learner experience’ centraal komt te staan om zo studenten te bewegen om reikhalzend het pad van het levenslang leren te kiezen?  Wat als de leeromgeving mijlen verder reikt dan de cursussen en het curriculum?  Wat als uitdagende real-life fenomenen een belangrijke basis voor het leren vormen?

Bekijk hieronder het filmpje waarin Pieter de visie kort toelicht. 

We geven graag de volledige visie cadeau, download ze hier 

Met ‘domo de refontiro’ begeleiden we al vele jaren processen van visie-ontwikkeling.  We ondersteunen graag jouw schoolteam hierbij.

Deze visie bevat elementen uit het doctoraal onderzoek van Pieter Sprangers en enkele boeken waarvan hij co-auteur is : Edushock (Lannoo Campus), Your guide to delight (Skribis).

 
 

Contacteer Ons

Telefoon
+32 14 43 95 05
Adres
Molenstraat 31
2300 Turnhout
Alle velden zijn verplicht
Wij nemen het beschermen en respecteren van uw privacy ernstig. We gebruiken uw persoonlijke informatie om uw account te beheren en u updates te sturen over de inhoud die u heeft gedownload.
Indien u ervoor gekozen heeft onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen, danken wij u alvast van harte. Uiteraard kan u zich te allen tijde opnieuw afmelden.
Voor meer informatie over hoe wij uw privacy willen beschermen en respecteren, kunt u ons Privacybeleid raadplegen.
Door u gegevens in te geven gaat u akkoord met bovenstaand privacybeleid.