BOEKENTIP: Denk als een Monnik - Jay Shetty

Ingediend door YVES op

Directieleden van het beleidsteam van ZAVO lazen voor u …

In onze reeks boekentips van schoolleiders, starten we een opmerkelijke reeks met boekentips van de schoolleiders van het beleidsteam van ZAVO. Vandaag de eerste boekentip van schoolleiders Gaetanne Tourwe en Silke Hannosset, die beiden hetzelfde boek adviseren.

In dit boek legt Jay Shetty uit hoe je stress kan verminderen, je menselijke relatie kan verbeteren en je talenten kan laten groeien. Hij haalt zijn kennis uit de hindoetraditie en transfereert deze kennis naar het heden, naar de wereld van nu. Hij legt in zijn boek ook uit dat dit voor iedereen te bereiken is en dat het mogelijk is om je geest te trainen.

Het boek is onderverdeeld in 3 delen: loslaten - groeien - geven

Jay Shetty schrijft op een vlotte en toegankelijke manier waardoor het boek heel gemakkelijk leest. Hij zorgt ervoor dat de boodschap voor iedereen begrijpelijk en toepasbaar is in het dagelijks leven. Daarheen het boek kan je ook zijn persoonlijk leven volgen en zijn levenslessen tot nu toe. Hij doet dit op een open en eerlijke manier. Hij vertelt verhalen met een boodschap en past deze toe op de huidige maatschappij. Dit zorgt ervoor dat het boek een diepere betekenis heeft maar toch niet wollig overkomt.

Dit boek probeert je inzicht te geven in jezelf en leert je begrijpen waarom je op een bepaalde manier reageert of handelt. Jay zorgt voor de nodige kennis en inzichten om je eigen handelen te evalueren en bij te sturen. In het boek staan ook oefeningen waarmee je aan de slag kan en op het einde van het boek vind je een persoonlijkheidstest die inzichten kan geven.

Conclusie

Vlot geschreven boek met een diepere betekenis praktisch toepasbaar op je eigen leven. Het boek zet je op momenten echt aan het denken. Daarnaast komt het niet te zweverig over. Aanrader om te lezen op een warme vakantiedag aan één of ander zwembad in Zuiderse oorden …
En Silke Hannosset gaat verder over het boek …

Jay Shetty deelt bijzondere inzichten die hij opdeed als boeddhistische monnik in Indië, om hiermee lezers te inspireren tot zelfreflectie, positieve gewoontevorming en het cultiveren van een dieper spiritueel bewustzijn.

De kernboodschap is gericht op het vinden van innerlijke rust, het ontwikkelen van veerkracht en het creëren van een zinvolle verbinding met zichzelf en anderen in het moderne, hectische leven.

Het boek bracht mij dichter bij mijn eigen waarden en intenties. Het maakte me bewust van de zaken die mijn leven beheersten, waardoor ik nu bewuster omga met mijn tijdsbesteding. Het leerde me om steeds het goede te zoeken in anderen en negatief gedrag niet te veroordelen maar er neutraal naar te kijken of zelfs een positieve draai aan te geven. Ik probeer sindsdien ook af en toe ‘mindful te klagen’. Even heel bewust aandacht geven aan je gedachten en emoties bevordert nl. groei en herstel, zowel op fysiek als emotioneel gebied. Mindset is alles!

Ik kan dit boek sterk aanraden als je jezelf beter wilt leren kennen en je bewustzijn wilt vergroten. Het boek biedt bovendien praktische toepassingen voor het verbeteren van communicatie, het omgaan met uitdagingen en het creëren van vertrouwen bij collega’s.

Als hoofd, hart en ambitie in harmonie zijn, is niets onmogelijk - Rigveda

Contacteer Ons

Telefoon
+32 14 43 95 05
Adres
Molenstraat 31
2300 Turnhout
Alle velden zijn verplicht
Wij nemen het beschermen en respecteren van uw privacy ernstig. We gebruiken uw persoonlijke informatie om uw account te beheren en u updates te sturen over de inhoud die u heeft gedownload.
Indien u ervoor gekozen heeft onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen, danken wij u alvast van harte. Uiteraard kan u zich te allen tijde opnieuw afmelden.
Voor meer informatie over hoe wij uw privacy willen beschermen en respecteren, kunt u ons Privacybeleid raadplegen.
Door u gegevens in te geven gaat u akkoord met bovenstaand privacybeleid.