BOEKENTIP: De Kunst van holding space - Heather Plett

Ingediend door Jordy op

Directieleden van het beleidsteam van ZAVO lazen voor jou ...

  • Helene De Donder

In onze reeks boekentips van schoolleiders, doorlopen we een opmerkelijke reeks met boekentips van de belezen schoolleiders van het beleidsteam van ZAVO. Vandaag de boekentip van schoolleider Helene De Donder. 

De titel ‘De kunst van holding space’ spreekt voor zich. Heather Plett dompelt de lezer in dit boek onder in wat het precies betekent om holding space te bieden aan anderen, op momenten dat zij door een periode van transitie, meer specifiek de liminale fase gaan. 

Meer helderheid over beide termen, krijg je meteen bij aanvang van het boek. Ze gaat in op welke eigenschappen je nodig hebt om op een goede manier holding space te bieden. Daarnaast schenkt ze ook aandacht aan de eigenschappen die jij als holding space bieder nodig hebt als begeleiding én wat jou kan steunen. 

Als holding space bieder kan je soms het gevoel krijgen dat je niets doet. En daar gaat het precies over, we hebben de neiging om steeds oplossingen aan te reiken. We helpen de anderen daar echter niet mee. Het is soms net goed om niets te doen, want je doet niet niets. Een luisterend oor bieden, of er gewoon zijn, kan soms al een ongelooflijk verschil maken. Als we de dingen steeds zouden oplossen voor een ander, ontnemen we de ander de kans om verder te ontwikkelen. Dat is een enorme uitdaging voor veel leidinggevenden. Enerzijds omdat het vaak in onze aard ligt, anderzijds omdat mensen dit te vaak van een leidersfiguur verwachten. 

Dit boek is een eye opener, het leest vlot en is heel inzichtelijk. Een aanrader voor iedereen die net als ik leiderschap opneemt vanuit een bepaalde overtuiging en vanuit ‘het graag zien’.

Contacteer Ons

Telefoon
+32 14 43 95 05
Adres
Molenstraat 31
2300 Turnhout
Alle velden zijn verplicht
Wij nemen het beschermen en respecteren van uw privacy ernstig. We gebruiken uw persoonlijke informatie om uw account te beheren en u updates te sturen over de inhoud die u heeft gedownload.
Indien u ervoor gekozen heeft onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen, danken wij u alvast van harte. Uiteraard kan u zich te allen tijde opnieuw afmelden.
Voor meer informatie over hoe wij uw privacy willen beschermen en respecteren, kunt u ons Privacybeleid raadplegen.
Door u gegevens in te geven gaat u akkoord met bovenstaand privacybeleid.