Als lokaal bestuur nadenken over de rol die leren kan spelen in het leven van jouw burgers

Ingediend door YVES op

  • burgernabij

Welke rol neem je als lokaal bestuur in de toekomst op met betrekking tot onderwijs én leren van je inwoners als meest burgernabije bestuur? Welke scenario's zijn mogelijk als lokaal bestuur om mee actief verantwoordelijkheid op te nemen voor onderwijs én leren van je burgers?

Domo de refontiro ging binnen de gemeente Kasterlee op zoek naar toekomstscenario’s over de rol die de lokale overheid kan en dient op te nemen in het faciliteren van het leren van haar burgers.

“Kasterlee heeft met de deskundige ondersteuning van Domo de refontiro toekomstpistes uitgewerkt. Enerzijds voor een lokale lerende gemeenschap en anderzijds voor onze rol als schoolbestuur. Dit gebeurde op een co-creatieve wijze met alle actoren en potentiële partners. Domo de refontiro heeft een grondige kennis van het onderwijsveld in Vlaanderen en gaat respectvol om met de vele gevoeligheden en visies die er leven. De gehanteerde methodologie heeft ertoe bijgedragen dat we met een kwaliteitsvol en gedragen werkstuk aan de slag kunnen om politieke keuzes te maken voor de toekomst.”
- Ward Kennes, burgemeester Kasterlee

“Voor ons als middelgroot lokaal bestuur, zonder veel kennis over de onderwijsmaterie, de geschikte partner om ons te begeleiden in de opmaak van onze visie rond leren en onderwijs.”
- Tom De Munter, algemeen directeur Kasterlee

Wil jij als lokaal bestuur ook toekomstgericht nadenken over de rol die onderwijs/leren kan spelen in het leven van jouw burgers, neem dan contact met ons op.

Contacteer Ons

Telefoon
+32 14 43 95 05
Adres
Molenstraat 31
2300 Turnhout
Alle velden zijn verplicht
Wij nemen het beschermen en respecteren van uw privacy ernstig. We gebruiken uw persoonlijke informatie om uw account te beheren en u updates te sturen over de inhoud die u heeft gedownload.
Indien u ervoor gekozen heeft onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen, danken wij u alvast van harte. Uiteraard kan u zich te allen tijde opnieuw afmelden.
Voor meer informatie over hoe wij uw privacy willen beschermen en respecteren, kunt u ons Privacybeleid raadplegen.
Door u gegevens in te geven gaat u akkoord met bovenstaand privacybeleid.