Nancy Dedeurwaerder

Nancy De Deurwaerder

Nancy studeerde in eerste instantie verpleegkunde. Daarna volgden een specifieke lerarenopleiding, een master Gezondheidsvoorlichting, - opvoeding en bevordering aan de universiteit Gent en een bijkomende master Onderwijswetenschappen aan de universiteit Antwerpen. Reeds meer dan 27 jaar is Nancy in het onderwijs werkzaam: als leraar en stagebegeleider, coördinator, pedagogisch directeur en momenteel als algemeen directeur van een scholengroep.

Nancy wordt gedreven door innovatie. Omdat alles in beweging is, moet ook een (school)organisatie mee evolueren. Steeds zoekend naar hoe aan nieuwe noden meer en beter kan worden beantwoord, dat kenmerkt haar streven ten voeten uit. Waarden - niet de waan van de dag - zijn daarbij haar kompas.

Die waarden haalt Nancy bij mensen zelf. Door op zoek te gaan naar wat mensen (weer) energie geeft, naar waar hun dromen maar ook hun zorgen zitten, prikkelt ze mensen om mee op weg te gaan. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Dat is daarbij het motto van Nancy. Dat geldt bij uitstek voor mensen én hun talenten.

Nancy geeft veel ruimte aan kwetsbaarheid. Die van anderen én die van haarzelf. Pas als er ruimte is voor wat niet perfect is - mildheid ook - pas dan ontstaat er een gevoel van veiligheid. Er vlamt weer energie op en creativiteit ontluikt.

‘There is a crack in everything. That’s how the light gets in.’
(tekst: Leonard Cohen “Anthem”)

Voor Nancy is het geen holle retoriek. Kwetsbaar leiderschap draagt ze hoog in het vaandel.

Een organisatie groeit pas als mensen groeien. Mensen groeien pas als er aandacht is voor wie ze zijn en wat zij kunnen. Ze groeien pas als ze veiligheid ervaren. En als er een gevoel van verbinding en samenhorigheid is. Daarom streeft Nancy voortdurend naar verbinding die er alleen kan komen door dialoog te faciliteren, op alle mogelijke plaatsen in de organisatie, tussen alle mogelijke mensen. Ze streeft ernaar dat niemand zich bedreigd hoeft te voelen, maar dat elkeen zich mag laten zien, in zijn of haar sterktes én kwetsbaarheid. Alleen zo geraakt alles in beweging…

Nancy blijft haar rol als algemeen directeur met gedrevenheid opnemen en zet daarnaast haar expertise ook in als procesbegeleider bij domo de refontiro.

 

Contacteer Nancy