Joachim Sneyers

Joachim Sneyers

Joachim Sneyers verzorgt als Turnhoutse illustrator de vormgeving van o.a. onze zelfgemaakte tools, canvassen, cocreatieve methodieken enz.

Al van kindsbeen af was Joachim gebeten door tekenen en creëren, een opleiding binnen de Kunst was dus een evidente keuze. Joachim ontwikkelde zijn persoonlijke stijl tijdens de opleiding Illustratie aan Sint-Lucas Antwerpen, waar hij in 2017 zijn masterdiploma behaalde. Voor zijn masterproef bracht hij zijn passie voor illustreren samen met zijn grote interesse voor natuur en wetenschap. Zo ontstond zijn “Bestiarium”; een boek waarin hij nieuwe diersoorten tot leven brengt. Dit werk is tot op de dag van vandaag heel kenmerkend voor Joachim’s illustratieve stijl. Zijn vrolijkheid en enthousiasme zijn terug te vinden in de kleurrijke illustraties en vormgevingen.

Na zijn studies kwam Joachim in contact met auteur Jan Leyssens. In samenwerking met uitgeverij Clavis brachten ze ondertussen acht kinderboeken op de markt binnen de serie “Wonderwaar” waarin wetenschappelijke ontdekkingen via tekst en illustratie op kindermaat verteld worden.

Naast zijn werk als freelance illustrator, is Joachim trotse vormgever en illustrator van het Antwerpse communicatiebureau “Shtick”.

In zijn vrije tijd kan je Joachim terugvinden op een muziekoptreden of aan de klimmuur van Gustaaf Klimt.

Contacteer Joachim