Hugo Winnelinckx

Hugo Winnelinckx

Hugo Winnelinckx studeerde Germaanse filologie en was bijna 25 jaar een gedreven (coördinerend) directeur in het secundair onderwijs. Hij is nu met pensioen, maar hij is nog steeds actief aan de “Antwerp School of Education” (UA) als groeps- en reflectiebegeleider.

Zijn zoektocht naar een doorleefd leer-, leerling- en toekomstgericht onderwijs bracht hem in contact met het onderwijs in verschillende omliggende landen.

Onder meer omwille van de verregaande (onderzoeks-)professionaliteit van de Finse leraren en het vertrouwen, de vrijheid en de autonomie die zowel leerlingen, leraren als scholen daar terecht genieten, vond hij in Finland (en meer algemeen in Scandinavië en Estland) de meest geschikte voedingsbodem voor innovatief, creatief en intrinsiek motiverend onderwijs. Vanuit die overtuiging begeleidde hij ettelijke studiebezoeken naar Finland en Estland.

De zoektocht en missie van domo de refontiro en het onderzoek naar de toepasbaarheid van het Finse Edtech-programma “Playground Eduten” in Vlaamse scholen passen als gegoten bij de passie van Hugo, die daarom graag zijn ervaring en deskundigheid inzet voor de projecten van domo de refontiro.

Contacteer Hugo