Onderzoeksproject 'Leren boven de maat' in de kijker op EAPRIL-congres

Ingediend door admin op

De looptijd van ons onderzoeksproject ‘Leren boven de Maat’ eindigde op 30 november 2014. Het project sloot in schoonheid af met een presentatie op het congres van de European Association for Practitioner Research on Improving Learning (EAPRIL). Deze associatie brengt onderzoekers en mensen uit de praktijk samen rond de vraag: 'Hoe kunnen we leren verbeteren?’.
 
In het verleden werd deze vraag vooral gesteld binnen de context van het onderwijs. EAPRIL interpreteert deze vraag echter breder en organiseert daarom sinds vorig jaar congresdagen met als centraal thema ‘learning and development in (corporate) organisations’. ‘Leren boven de Maat’ kadert derhalve perfect binnen deze thematiek.  De resultaten van ons onderzoek werden dan ook voorgesteld tijdens deze editie van het EAPRIL congres.
 
‘Leren boven de Maat’ onderzoekt: ‘hoe kenniswerkers nu feitelijk leren?’. Vooral het krachtige idee om motivatie als hefboom te gebruiken om zodoende de kwaliteit van het leerproces te verbeteren en bijgevolg eveneens de leeruitkomsten te verhogen, vond veel weerklank bij de aanwezige experten.

 
Deelnemers van het congres waren ook onder de indruk van het ontwikkelde materiaal: de leercompetentiemonitor, de feedbackrapporten alsook de zelfsturende interactieve canvassen. 
 
Wil je zelf aan de slag met de zelfsturende canvassen om het leerrendement tijdens trainingsactiviteiten te verhogen?   Wil je je kenniswerkers ondersteunen zodat ze krachtiger kunnen leren?   Wil je meer weten over ons onderzoeksproject? Neem dan zeker eens een kijkje op
www.lerenbovendemaat.be en aarzel niet om ons te contacteren via info@domoderefontiro.be.

Vrijdag 20 maart organiseert VOKA Kempen in samenwerking met 'domo de refontiro' en de Universiteit Antwerpen een ongemeen boeiend HR-festival over ons onderzoeksproject 'Leren boven de Maat'. Schrijf je nu in voor deze bijzonder leerrijke dag!

 

Contacteer Ons

Telefoon
+32 14 43 95 05
Adres
Molenstraat 31
2300 Turnhout
Alle velden zijn verplicht
Wij nemen het beschermen en respecteren van uw privacy ernstig. We gebruiken uw persoonlijke informatie om uw account te beheren en u updates te sturen over de inhoud die u heeft gedownload.
Indien u ervoor gekozen heeft onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen, danken wij u alvast van harte. Uiteraard kan u zich te allen tijde opnieuw afmelden.
Voor meer informatie over hoe wij uw privacy willen beschermen en respecteren, kunt u ons Privacybeleid raadplegen.
Door u gegevens in te geven gaat u akkoord met bovenstaand privacybeleid.