Wie zijn we

  • teammembers

Christel Ruttens heeft een jarenlange ervaring opgebouwd in het begeleiden en managen van internationaal georiënteerde organisaties en instellingen.  Ze besteedt daarbij bijzondere aandacht aan het respecteren en incorporeren van waarden en identiteit. 

Christel studeerde 'toegepaste economische wetenschappen' aan de Universiteit van Antwerpen, met specialisatie ‘internationale economische en diplomatieke betrekkingen’.  Na haar masteropleiding werkte zij als onderzoeker aan de Universiteiten van Antwerpen, Hasselt en Leuven, waar zij o.a. voor verschillende nationale en internationale projecten verantwoordelijk was.  Haar internationale ervaring - inclusief grondige kennis en ervaring van de Europese instellingen haar diplomatieke aanpak en haar jarenlange ervaring met het begeleiden en managen van ledennetwerken en dit gecombineerd met haar gedrevenheid, vormen haar sterktes.

Haar expertise situeert zich onder anderen in de volgende domeinen:

  • het  opmaken en begeleiden van business en strategische plannen;
  • het begeleiden van participatieve veranderingsprocessen;
  • het optimaliseren en structureren van de communicatie;
  • het dagdagelijkse management van internationale ledenorganisaties;
  • het begeleiden van KMO’s mb.t. hun zakelijke leiding en bedrijfsvoering.

Contacteer Christel

 

Pieter Sprangers heeft bijzondere aandacht voor de mens in een professionele organisatie.  Hij wordt gedreven door het leren van mensen en hun persoonlijke ontwikkeling.  Creativiteit en innovatiekracht is in ieder van ons aanwezig; maar dat latente talent doen ontwaken, ziet hij als een grote uitdaging.    

Pieter studeerde 'toegepaste economische wetenschappen' aan de Universiteit van Antwerpen en behaalde een bijkomende 'master in publiek management' aan  de Universiteit Antwerpen Management School.  Daarnaast behaalde hij het diploma van de academische lerarenopleiding en bekwaamde hij zichzelf in het leren van mensen, innovatieve menselijke processen en design thinking.  Pieter heeft een jarenlange leidinggevende ervaring in verschillende professionele organisaties zowel in de overheidssector, onderwijssector als in de privésector.  Momenteel is Pieter PHD-kandidaat in design.

De sterktes van Pieter situeren zich vooral op het vlak van onderwijsdesign, strategische planning, identiteitsbepaling van organisaties gekoppeld aan waarden en cultuur, persoonlijke coaching met impact, creativiteit en innovatie en krachtige leerprocessen.

Tenslotte is Pieter als vrijwilliger geëngageerd als oprichter, gedelegeerd bestuurder en adventure-monitor van de vzw JAP adventure (www.japadventure.be).   JAP adventure biedt door middel van adventureprojecten een zinvolle vrijetijdsbesteding met meerwaarde aan voor maatschappelijk kwetsbare jongeren.  

Contacteer Pieter

 

Kristien Verbist heeft een brede interesse in alles wat met mens en maatschappij te maken heeft, met bijzondere aandacht voor leren in al zijn vormen en veranderings- en innovatieprocessen. Ze begeleidt schoolteams in het ontwikkelen en implementeren van strategische doelstellingen, communicatievragen en teamontwikkeling.

Kristien studeerde ‘Sociale Wetenschappen (Communicatiewetenschappen)’ aan de KULeuven en ging al tijdens haar studies aan de slag als journaliste bij Sanoma Media. Ze werkte 14 jaar lang voor het tijdschrift Libelle, deed productiewerk in binnen- en buitenland, stond mee aan de wieg van de magazinewebsite en was coördinator van de maandelijkse Lifestyle Specials.

Na haar lerarenopleiding belandde ze in 2009 in het onderwijs. Ze gaf 10 jaar lang de vakken Gedrags- en Cultuurwetenschappen, Media, seminarie Journalistiek en PAV aan jongeren en (jong)volwassenen. Momenteel werkt ze haar Master Opleidings- en Onderwijswetenschappen aan de Universiteit Antwerpen af.

In haar vrije tijd trekt ze de natuur in of vind je haar al wel eens op een meditatiekussen. Ze is lichtelijk verslaafd aan kookboeken en zet zich vrijwillig in als jongerencoach voor PEP, een organisatie die kansengroepen ondersteunt in het onderwijs.

Contacteer Kristien

 

Yves Verbeeck heeft interesse in alles wat met veranderings- en innovatieprocessen te maken heeft, vooral in een onderwijscontext. Hij gaat graag interactief aan de slag met mensen en heeft een echte ‘doe-focus’. Hij ondersteunt organisaties in transformatieprocessen en visualiseert deze processen graag om een gevoel van betrokkenheid te creëren.  

Yves studeerde ‘KMO-management’ aan de Karel de Grote Hogeschool. Naast zijn studie heeft hij zichzelf bekwaam gemaakt in alles wat met grafisch ontwerp en video te maken heeft.

Yves hecht een grote waarde aan de activiteiten die domo de refontiro verricht in het onderwijs. Hij stelde zichzelf vele vragen over het onderwijssysteem doorheen zijn hele schoolcarrière. Zijn volledige verhaal kan je hier lezen. Dat hij bij domo de refontiro aan de slag is noemt hij een ‘droom die ik nooit had die toch uitgekomen is’, omdat hij gewoon niet wist dat er zo’n bedrijf bestond.

Net zoals Pieter engageert Yves zich als adventure-monitor bij vzw JAP adventure. In zijn vrije tijd vind je Yves vaak terug in de natuur.

Contacteer Yves

 

Tom Fleerackers studeerde ‘Handelswetenschappen’ aan de Lessius Hogeschool (nu KULeuven) en behaalde bijkomend een master-na-master Communicatiewetenschappen met specialisatie Strategische communicatie aan de Universiteit Antwerpen. Daarnaast studeerde hij af als geaggregeerde voor het secundair onderwijs, groep 2.

Tom startte zijn carrière in de evenementensector, maar maakte nadien de overstap naar het onderwijs. Hij werkte eerst als leerkracht economie in het secundair onderwijs en nam later een onderwijsopdracht en leidinggevende functie in het hoger onderwijs op. Ondertussen breidde hij zijn werkterrein uit met lesopdrachten in digitale marketing aan de Fachhochschule Vorarlberg in Dornbirn, Oostenrijk en in customer experience design en digital culture, trendwatching & creative combination aan de Hochschule Der Bayerischen Wirtshaft (HdBW) in München, Duitsland.

Zijn expertise situeert zich op het domein van het digitale: digitale transformatie, waardecreatie in de digitale wereld en digitale cultuur. Hij heeft een sterk analytisch vermogen, een internationale focus en een ruime ervaring in het begeleiden van veranderingsprocessen.

In zijn vrije tijd houdt hij van lopen en van snowboarden.

Contacteer Tom.

 

Koen Kas is biotechondernemer, healthcare-trendwatcher, oprichter van Healthskouts (www.healthskouts.com), internationaal keynotespreker en gastprofessor oncologie aan de Universiteit Gent. Hij inspireert zorginstellingen, pharma- en technologiebedrijven met de allernieuwste ontwikkelingen (wetenschappelijke en technologische doorbraken, nieuwe start-ups)  op het vlak van biologie, geneeskunde, technologie en gedragswetenschappen. Recent publiceerde hij zijn visie op de toekomst van de geneeskunde in twee boeken, ‘Nooit meer ziek’ en ‘Your guide to delight’. Pieter Sprangers is gast-auteur in Koen’s laatste boek.

Zijn team bij Healthskouts scout designideeën en implementatie van nieuwe businessmodellen om gezondheidszorg ‘delightful’, gepersonaliseerd en preventief te maken. Het doet dat met een gepersonaliseerde, zelflerende nieuwsbrief en met het aanreiken van tools om datasilo’s met elkaar te verbinden.

Domo de refontiro en Koen Kas bundelen hun krachten met betrekking tot projecten die zich op het raakvlak bevinden van  ‘health(care) and education of the future’ oftewel ‘gezondheidszorg en onderwijs van de toekomst’.  

Contacteer Koen

 

Werner Matthys is als senior architect gepokt en gemazeld in het begeleiden van complexe architectuuropdrachten in een waaier van uiteenlopende sectoren (farma, onderwijs, bank- en verzekeringen, overheidsinstellingen, autosector …) en dit met bijzondere aandacht voor en grondige begeleiding van de bouwheer.  Samen met domo de refontiro geeft Werner vorm aan de gewenste infrastructurele vertalingen van veranderings- en innovatieprocessen.  Samen geven wij antwoord op de vraag welke gewenste infrastructuur er nodig is om de toekomstrategie van een organisatie te ondersteunen én verwezenlijken.

Werner studeerde architectuur aan de Faculteit Architectuur van de KULeuven - Campus Sint-Lucas Gent.  Als stagiair en later architect bij architect Van Derbeken Pernette leerde hij de knepen van het vak om vervolgens bij het multidisciplinair architecten- en ingenieursbureau eld nv aan de slag te gaan als projectarchitect, waar hij over een periode van 18 jaar verschillende complexe bouwprojecten voor zijn rekening nam.

Tegenwoordig runt Werner zijn eigen architectenbureau en werkt hij eveneens samen met het kantoor AR-VO architectuur, vorm & omgeving.

Contacteer Werner

 

Wouter Schelfhout is verbonden als lerarenopleider en onderzoeker aan de Antwerp School of Education (Universiteit Antwerpen). Prof. Dr. Schelfhout heeft een rijke ervaring in het onderwijs en dit vanuit verschillende invalshoeken. Als leraar heeft hij de praktijkervaring van de klasvloer mee gekregen. Als onderwijsinspecteur heeft hij kunnen leren en ervaren wat werkt of minder goed werkt qua schoolbeleid in wisselwerking met de klaspraktijk.  Als onderzoeker wil hij de grenzen opzoeken en die haalbaar verleggen op basis van evidentie.  Als lerarenopleider wordt hij daarbij gedwongen om steeds opnieuw na te denken over de concrete vertaling van theorie naar de praktijk. De onderzoeksfocus van Wouter ligt dan ook op professionalisering van leraren (pre- of in service) en dit in wisselwerking met schoolbeleid en kwaliteitszorg.

Domo de refontiro en Wouter Schelfhout werken samen om scholen te begeleiden om de transformatie naar ‘leergemeenschappen’ en ‘gedeeld onderwijskundig en transformatief’ leiderschap mogelijk te maken.   Met onze bundeling van krachten wordt het mogelijk voor scholen om te kiezen voor verschillende niveaus van ontwikkeling, dit afhankelijk van de context, visie, draagkracht en keuze van de school.

Contacteer Wouter