Veerle Scheirs

Veerle Scheirs

Veerle Scheirs wordt gedreven door menselijke groei. In haar beleving mag leren en groeien nooit stoppen. Als systeemdenker triggert ze innovatie en levenslang leren met een warm hart voor de mens in de organisatie. Ze verlegt grenzen, daagt uit en faciliteert verandering.

Veerle is doctor in de Criminologische Wetenschappen en heeft meer dan 11 jaar gewerkt aan de Vrije Universiteit Brussel, waar ze na het behalen van haar doctoraat werd aangesteld als professor en titularis van verschillende opleidingsonderdelen. Ze behaalde een pedagogisch bekwaamheidsbewijs en volgde een onderwijsprofessionaliseringstraject gebaseerd op de meest recente onderwijskundige inzichten. Daarnaast heeft ze een gecertificeerde opleiding tot coach voltooid.

In 2017 maakte Veerle de overstap van de academische wereld naar het secundair onderwijs vanuit de intentie om leerlingen en onderwijsprofessionals te laten groeien. Ze is directeur van het Scheppersinstituut in Mechelen waar ze de laatste jaren een enorm proces van transformatie heeft kunnen faciliteren en begeleiden. Ze heeft als schoolleider op een co-creatieve wijze de transformatie naar een digitale leeromgeving vormgegeven en een onderwijsvisie voor de toekomst uitgebouwd, dit steeds met grote aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, professionalisering en het welzijn van al haar medewerkers. Een open en communicatieve leiderschapsstijl staat hierin centraal, waarbij Veerle aandacht heeft voor de autonomie en eigenheid van personeel en leerlingen. Immers enkel zo kan een school uitgroeien tot een krachtige leeromgeving.

Vandaag neemt Veerle nog steeds vol energie haar rol op als schoolleider, maar deelt ze eveneens haar expertise en competenties als adviseur en procesbegeleider binnen domo de refontiro. Ze begeleidt scholen en andere organisaties naar (onderwijs)innovatie en -transformatie met een sterke aandacht voor de specifieke (school)cultuur.

Contacteer Veerle