Tomas Wallaert

Tomas Wallaert

Tomas Wallaert is een man met een plan: organisaties fitter maken. Fitte organisaties bereiken vlotter hun doelen en durven de lat ook hoger te leggen zonder dat er iemand overboord gaat. Met zijn methodiek, die evenveel vanuit de ratio als vanuit de emotie vertrekt en gebaseerd is op zijn ZevenBouwstenenModel®, begeleidt hij bestuurs- en managementteams om met meer zelfvertrouwen hun lot in eigen handen te nemen.

 

Tomas studeerde Arbeids- Consumenten- en Organisatiepsychologie aan de KU Leuven en behaalde een MBA aan de Flanders Business School (KUL). In de loop van zijn carrière behaalde hij ook een Advanced Management Program aan de Vlerick Managementschool en werd hij door Flanders Synergy gecertifieerd tot Senior Consultant Innovatieve Arbeidsorganisatie.

 

Tomas heeft een gecombineerde ervaring. De laatste jaren heeft hij als consultant diverse transformaties begeleid in de privésector en in overheidsinstellingen zoals hogescholen en scholen. Anderzijds heeft als HR-professional verschillende rollen gehad in uiteenlopende sectoren. Op dit ogenblik is hij verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Gent als Stafmedewerker-Expert met een focus op transformatieprojecten. Hij is tevens gastdocent aan de Universiteit Antwerpen over veranderingsmanagement.

 

Als vrijwillig bestuurder in het secundair onderwijs zet hij zijn expertise in om directieteams een waarden- en strategisch kader te geven waarin ze zich ten volle kunnen ontplooien.

 

Tomas is op zijn best in opdrachten die tegelijk complex en emotioneel delicaat zijn, zoals fusies. Als systeemdenker helpt hij bestuurs- en managementteams om ook in het emotionele een logica te ontdekken. Neurobiologische inzichten blijken hiervoor soms zeer waardevol. Hij publiceerde ‘Iedereen wil Veranderen. Waarom veranderingsprojecten wel kunnen slagen’  (LannooCampus, 2009).

Contacteer Tomas