EDUTEN Playground

Dit platform met de naam Eduten Playground wordt ondersteund door artificiële intelligentie en biedt online meer dan 200.000 kwaliteitsvolle pedagogische oefentaken aan voor leerlingen van 6 tot 15 jaar

Waarom werkt EDUTEN Playground? 

 1. Genereert toegevoegde waarde aan de bestaande lespraktijk omwille van de veelzijdigheid van de leeromgeving.
 2. Aantrekkelijke activerende leeromgeving waarbij leerlingen leren door te doen.
 3. Creëert extra motivatie om meer te oefenen dankzij ‘gamification’ en de grote hoeveelheid en diversiteit aan opdrachten.
 4. Onderwijskundig sterke oefeningen ontwikkeld door honderden Finse leraren gedurende de voorbije 12 jaar en wetenschappelijk gevalideerd.
 5. Ondersteunt leraren om leerlingen nog krachtiger en gepersonaliseerder te begeleiden dankzij automatische ‘metingen’, ’s werelds beste learning analytics en de automatische opsporing van redeneerfouten. 
 6. Gepersonaliseerde en gedifferentieerde ondersteuning van de leraren
 7. Gebaseerd op een sterk onderwijskundig concept
 8. Evidence-based, gestoeld op 12 jaar wetenschappelijk onderzoek aan de universiteit van Turku, Finland.
EDUTEN Playground

 

Eduten playground werd ontwikkeld aan de universiteit van Turku - die behoort tot de 1% best gerangschikte universiteiten ter wereld - in nauwe samenwerking met honderden Finse leraren. Het gebruik van het platform resulteert niet enkel in significante verbeteringen van de leerresultaten van leerlingen, het vermindert bijkomend hun angst voor wiskunde en verhoogt hun intrinsieke motivatie. Deze voordelen worden gestaafd en bewezen door tientallen “peer-reviewed” wetenschappelijke studies die werden uitgevoerd in verschillende landen tijdens de voorbije 15 jaar.

Bijkomend genereert Eduten playground een positief effect op het welzijn van de leraren. Het gebruik van het platform bespaart niet alleen kostbare tijd van leraren, maar biedt hen ook tal van mogelijkheden om zeer gedifferentieerd tewerk te gaan en zelfs individuele leertrajecten uit te zetten. De leraar blijft echter zelf als professional altijd aan het roer staan, maar krijgt via zeer uitgebreide data-analyse de mogelijkheid om elke individuele leerling van dichtbij op te volgen en te coachen via wetenschappelijk gevalideerde en onderwijskundig sterke oefeningen alsook via een uitgebreide inhoudsbibliotheek die beschikbaar is voor alle leraren.

Het gebruik van Eduten Playground binnen de klascontext biedt leraren met andere woorden o.a. de volgende voordelen:  

 • Minder tijd besteden aan papierwerk en evaluaties
  • De oefeningen van Eduten Playground worden automatisch beoordeeld. In plaats van tijd te stoppen in verbeterwerk heeft u meer tijd om uw leerlingen op maat te begeleiden en te coachen.
 • Het op een eenvoudige doch krachtige wijze kunnen volgen van de vorderingen en uitdagingen van de leerlingen
  • De “learning analytics” die door Eduten playground gegenereerd worden, bieden real-time inzichten in het leren van uw leerlingen. U kunt de voortgang van individuele leerlingen bekijken of de prestaties van de hele groep beoordelen. De automatische analyses van Eduten Playground (o.a. m.b.t. misvattingen) stellen u in staat om uw aandacht extra te richten op de leerlingen die uw hulp het meest nodig hebben enerzijds en op de onderwerpen waar er duidelijk nog werk aan de winkel is anderzijds.
 • Moeiteloze differentiatie
  • Eduten Playground maakt het u gemakkelijk om de oefeningen aan te passen aan verschillende niveaus en behoeften. U kunt zelfs de meest getalenteerde leerlingen passende uitdagingen bieden.  Verschillende differentiatie-mogelijkheden werden ingebouwd in het systeem, waardoor het zelfs mogelijk wordt om te differentiëren voor groepjes van leerlingen of op maat van individuele leerlingen.  
 • Betere leerresultaten 
  • Door het gebruik van Eduten Playground zijn leerlingen gemotiveerder en maken ze dus aanzienlijk meer oefeningen, waardoor ze sneller vooruitgang boeken.

Ook voor schoolleiders zijn er tal van voordelen zoals;  

 • Trapsgewijze rapportering en statistieken op klas- en schoolniveau;
 • Veranderingen sneller detecteren met ‘real-time data’;
 • Toewijzing van middelen en besluitvorming op basis van gegevens.

Dit platform bewijst al sinds 2011 haar deugdelijkheid als wetenschappelijk gevalideerd oefenplatform voor meer 13.000 Finse scholen en wordt sinds 2018 ook beschikbaar gesteld in ondertussen meer dan 40 landen/regio’s wereldwijd, waaronder Hong Kong, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Australië, verschillende landen in Europa, Azië en Latijns-Amerika en vanaf nu dus ook België en Nederland.

EDUTEN Playground

 

Eduten is een spin-off van de Universiteit van Turku, die Eduten Playground levert aan scholen over de ganse wereld. Eduten Playground werd in 2018 internationaal gelanceerd en helpt vandaag de dag leerlingen en leraren in meer dan 40 landen op alle continenten.

Geïnteresseerd in Eduten Playground en de mogelijkheden van dit state-of-the-art digitaal AI-ondersteund leerplatform voor uw school?  Neem dan als de bliksem contact met ons op voor meer informatie.

Yves Verbeeck
yves@domoderefontiro.be

Meer weten? Neem deel aan één van onze webinars op

 • donderdag 28 januari - 16u00 t.e.m. 18u00
 • woensdag 24 februari - 13u30 t.e.m. 15u00
 • woensdag 21 april - 13u30 t.e.m. 15u00
 • woensdag 5 mei - 13u30 t.e.m. 15u00

Inschrijven kan hier

Wij zijn bijzonder trots te kunnen melden dat ViLLE (naam van EDUTEN in Finland), internationaal beschikbaar als Eduten Playground, de 2020 UNESCO King Hamad Bin Isa Al-Khalifa Prijs voor het gebruik van informatie- en communicatietechnologieën in het onderwijs heeft gewonnen.
 EDUTEN Playground

 
 
 
 

Voor meer informatie contacteer Yves