Wendbaar en doordacht je school transformeren. Een introductie in organisatiecoaching.

Veerle Scheirs - organisatiecoaching

10 inspirerende inzichten zodat jij als schoolleider je medewerkers op een motiverende wijze kan gidsen doorheen de transformatie van jouw school.

Er komen talrijke uitdagingen op ons af, maar hoe kunnen we als schoolleider onze medewerkers op een motiverende wijze blijven gidsen doorheen deze veranderingsprocessen?

In deze workshop introduceert Veerle Scheirs je in verandermanagement en organisatiecoaching zodat jij als schoolleider kan groeien tot aanjager en drijvende kracht die het veranderproces vanuit een systemische bril faciliteert en ondersteunt.

Waarom moet je deze opleiding nù volgen?

Vaak weten we als schoolleider waar we naartoe willen, maar lopen we vast in het bereiken van onze doelen. Planlast, last minute koerswijziging(en) vanuit de overheid, vermoeidheid en weerstand bij de collega’s kunnen ervoor zorgen dat veranderingsprocessen blijven aanslepen of stilvallen en medewerkers in hun gekende routines hervallen. Maar hoe kan je als schoolleider navigeren in deze turbulente tijden en hoe transformeer je je school op een duurzame en doordachte wijze? En hoe kunnen we als schoolleider onze medewerkers op een motiverende wijze blijven gidsen doorheen deze veranderingsprocessen?

In deze workshop krijg je een introductie in:

  • het belang van een systemische benadering van veranderingsprocessen;
  • enkele belangrijke verandermodellen (met een kritisch-reflectieve blik);
  • hoe je je medewerkers motiveert, inspireert en effectief in beweging krijgt;
  • wat er nodig is om je school te laten evolueren naar een wendbare organisatie waar de medewerkers de motor achter het veranderproces worden.

Hierdoor kan jij als schoolleider verder groeien als aanjager en drijvende kracht achter een doordacht en oordeelkundig schoolbeleid.

Voor wie is dit traject vormgegeven?

Deze workshop is bedoeld voor schoolleiders, bestuurders, en beleidsondersteuners van basis, secundair, buitengewoon onderwijs, Centra voor Volwassenonderwijs,  Centra voor Basiseducatie en hoger onderwijs die van dichtbij betrokken zijn bij het vormgeven van het (onderwijskundig) schoolbeleid.

Waarom kiezen voor deze inleidende workshop?

Je kiest voor een compacte maar krachtige introductie die je als schoolleider zal uitdagen meer vanuit een systemische kijk aan de slag te gaan met veranderingstrajecten.  Je maakt kennis met een vernieuwde kijk op transformatie en wordt uitgedaagd om deze aangereikte inzichten concreet toe te passen op je eigen schoolpraktijk.

Na deze opleiding:

  • Heb je inzicht in het belang van een systemische benadering van veranderingsprocessen;
  • Heb je kennis van enkele belangrijke verandermodellen (en kan je hier ook de nodige kritische reflecties bij formuleren);
  • Weet jij hoe je je medewerkers motiveert, inspireert en effectief in beweging krijgt;
  • Weet jij wat er nodig is om je school te laten evolueren naar een wendbare organisatie waar de medewerkers de motor achter het veranderproces worden.

Door wie zal je begeleid worden in dit traject?

Veerle Scheirs wordt gedreven door menselijke groei. In haar beleving mag leren en groeien nooit stoppen. Als systeemdenker triggert ze innovatie en levenslang leren met een warm hart voor de mens in de organisatie. Ze verlegt grenzen, daagt uit en faciliteert verandering. Veerle is schoolbestuurder en procesbegeleider binnen domo de refontiro.

Ze heeft een academische achtergrond en werkte 11 jaar aan de Vrije Universiteit Brussel, waar ze na het behalen van haar doctoraat, werkzaam was als professor. In 2017 maakte Veerle de overstap van de academische wereld naar het secundair onderwijs waar ze vijf jaar directeur is geweest van het Scheppersinstituut in Mechelen. Ze heeft als schoolleider op een co-creatieve wijze de transformatie naar een digitale leeromgeving vormgegeven, een proces dat als schoolvoorbeeld wordt benoemd.

Daarnaast is ze als deeltijds docent ‘Educational leadership’ verbonden aan Fontys Hogeschool (Nederland) binnen de masteropleiding Educational Needs en is ze gastprofessor aan AP Hogeschool (Antwerpen).  Ze is bestuurder binnen de Vzw Scheppers-Mechelen en expert schoolbeleid en -ontwikkeling binnen het bestuur van de congregatie van Scheppers-scholen.

Wat je praktisch moet weten?

Waar? 

Crescendo CVO

Crescendo CVO

Adres en bereikbaarheid:

Vaartdijk 86
2800 Mechelen
Crescendo CVO ligt op 5min. wandelafstand van het station van Mechelen.

Wanneer?

Woensdag 20 maart 2024 tussen 13:30 en 17:00

Prijs?

Je investering bedraagt 175 euro per deelnemer (inclusief BTW).
We adviseren je om met twee personen van dezelfde school/scholengroep in te schrijven. Je investering bedraagt in dat geval 320 euro voor twee personen (inclusief BTW)


VLVO
Leden van VLVO genieten van een korting van 10% op ons volledig aanbod van opleidingen in open aanbod. Voor deze opleiding betaalt u als VLVO-lid 157,50 euro (inclusief BTW) per deelnemer.
(kortingen kunnen niet gecombineerd worden met andere kortingen)

Schrijf je in via deze link