Schoolleiders! De langverwachte schoolleiderexpeditie is er! Inschrijven kan vanaf nu.

Submitted by christel on di, 10/08/2019 - 14:44

U bent als schoolleider dagelijks in de weer om uw medewerkers te ondersteunen. Maar wie ondersteunt u?

  • schoolleiderexpeditie; zelfzorg; zelfontwikkeling; onderwijsdesign; leiderschapopleiding

Bekijk zeker ook even ons filmpje!

Het nieuwe regeerakkoord is klaar en er staan weer veranderingen voor de deur. Het schoolklimaat zal weer even op zijn kop staan, maar dat bent u als schoolleider eigenlijk al gewoon. U bent dagdagelijks in de weer met het omarmen van nieuwe uitdagingen, het blussen van grote en kleine brandjes, de coaching van uw medewerkers en zoveel meer.

U bent een poortwachter die functioneert als filter voor alle turbulenties en uitdagingen die een samenleving op een school afstuurt. Het is aan u deze uitdagingen op een gefilterde manier over te brengen naar uw medewerkers.

Wij weten dat uw beroep veeleisend is en vaak zeer uiteenlopende competenties vraagt. Onze jarenlange ervaring in het begeleiden van schoolleiders en scholen heeft ons een uniek inzicht gegeven in de diversiteit van het schoolleiders-continuüm.

Elke school is anders, maar we hebben opgemerkt dat bij schoolleiders vaak hetzelfde leeft. We stellen ons de vraag of schoolleiders wel echt stilstaan bij wat hen beroert. Waarom bent u ooit gestart als schoolleider en bent u nog bezig met wat u energie geeft? En bent u bezig met schoolleiderschap (lees: schoolmanagement) of onderwijskundig leiderschap?  

U bent die krachtige poortwachter, maar wie gaat met u in dialoog over uw leiderschap? Het is belangrijk dat u ook stilstaat bij zichzelf en uw persoonlijke ontwikkeling, dat u tijd neemt voor zelfreflectie. Daarom hebben wij de schoolleiderexpeditie ontwikkeld. Een expeditie die zich afspeelt in de outdoor classroom van Zweden. Het geeft u de ruimte om bij deze dimensies stil te staan. Even een stap terug te nemen en een reflecterende bril op te zetten.

Naast het outdoor leren onderscheiden we ons van traditionele opleidingen door sterk onderbouwde inhoudelijke kaders, tools en methodieken specifiek voor schoolleiders. We bieden extra aandacht voor zelfzorg en hoe u hier positief mee kan omgaan.

De coach van deze expeditie is Pieter Sprangers. Naast zijn 25 jaar outdoorervaring heeft Pieter een uiteenlopende waaier aan kennis en vaardigheden betreffende scholen en schoolleiderschap. Pieter is zelf directeur geweest bij de voormalige Plantijn Hogeschool en ondersteunt al meer dan 10 jaar schoolleiders in persoonlijke ontwikkelingstrajecten.

Investeer nu in uw ontwikkeling. Inschrijven kan vanaf vandaag. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de bijgevoegde informatiefolder.  De algemene voorwaarden vindt u als bijlage onderaan.

Nog steeds vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Uw eerste contactpersoon voor de schoolleiderexpeditie is Yves Verbeeck. U kan hem bereiken via yves@domoderefontiro.be of op het nummer: + 32 473 13 58 92. U kan ook gerust Pieter contacteren. Hij is bereikbaar via pieter@domoderefontiro.be of op het nummer +32 14 43 95 05.

Tot in Zweden!

Contacteer Ons

Telefoon
+32 14 43 95 05
Adres
Molenstraat 31
2300 Turnhout
Alle velden zijn verplicht
Wij nemen het beschermen en respecteren van uw privacy ernstig. We gebruiken uw persoonlijke informatie om uw account te beheren en u updates te sturen over de inhoud die u heeft gedownload.
Indien u ervoor gekozen heeft onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen, danken wij u alvast van harte. Uiteraard kan u zich te allen tijde opnieuw afmelden.
Voor meer informatie over hoe wij uw privacy willen beschermen en respecteren, kunt u ons Privacybeleid raadplegen.
Door u gegevens in te geven gaat u akkoord met bovenstaand privacybeleid.