Stagiair aan het woord: nog meer jong getalenteerd geweld aan de slag bij Domo de Refontiro

Ingediend door YVES op

Domo de Refontiro: huis van herbronning. Letterlijk en figuurlijk ‘het huis’ dat op maat en vanuit een mensgerichte focus op zorg en geluk inzet op de ‘herbronning’ van onderwijscontexten op verschillende niveaus. Een mens- en klantgerichte focus dat voelbaar is en van ‘het huis’ een ‘thuis’ maakt voor al haar medewerkers en klanten.

  • Maxime Van Hoof

Ik ben Maxime Van Hoof, een 24-jarige gepassioneerde danseres, danslerares, sportliefhebster, en wereldreiziger met een liefde voor kinderen en jongeren. Drie jaar lang studeerde ik de professionele bacheloropleiding Sociale readaptatiewetenschappen – kinderen, jongeren en welzijn – waar ik de kans kreeg om bovenstaande passies en liefdes met elkaar te combineren.

Als wereldreiziger smeet ik mij de laatste vier maanden van mijn bacheloropleiding in een waanzinnig buitenlands avontuur in Sri Lanka tijdens dewelke mijn passie voor onderwijs en onderwijsveranderingen ontstond.

Een jaar later maakte ik de overstap naar de masteropleiding Onderwijskunde aan de Vrije Universiteit Brussel waar mijn hart voor het welzijn van mensen mijn vertrekpunt vormde - en nog steeds vormt – bij onderwijsveranderingen en het creëren van 21ste-eeuwse onderwijscontexten.

Als finale eindsprint naar het behalen van mijn diploma als onderwijskundige vervolledig ik de laatste maanden een stage bij Domo de Refontiro. Een organisatie dat welzijn, geluk en zorg als ‘huis van herbronning’ hoog in het vaandel draagt en in die zin de sleutel vormt tot het slot van mijn passies en liefdes. Een sleutel dat me bijgevolg door middel van het begeleiden van verschillende projecten, het uitwerken van een eigen project, de input van de verschillende professionals hier werkzaam binnen Domo de Refontiro, alsook de kritisch vragen die me constant doen reflecteren op de alledaagse gebeurtenissen binnen onderwijscontexten, leerkansen biedt om elke dag bij te leren.

Kortom, Domo de Refontiro is ook mijn huis van herbronning waarin mijn eigen bronnen vanuit mijn passies en mijn liefdes met veel zorg en dat tikkeltje uitdaging een herbronning ondergaan. Een herbronning dat ook mij helpt om te groeien naar en te ontplooien in een volwaardig onderwijskundige professional. En laat het nu net dat zijn waarom ik kies voor Domo de Refontiro.

Contacteer Ons

Telefoon
+32 14 43 95 05
Adres
Molenstraat 31
2300 Turnhout
Alle velden zijn verplicht
Wij nemen het beschermen en respecteren van uw privacy ernstig. We gebruiken uw persoonlijke informatie om uw account te beheren en u updates te sturen over de inhoud die u heeft gedownload.
Indien u ervoor gekozen heeft onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen, danken wij u alvast van harte. Uiteraard kan u zich te allen tijde opnieuw afmelden.
Voor meer informatie over hoe wij uw privacy willen beschermen en respecteren, kunt u ons Privacybeleid raadplegen.
Door u gegevens in te geven gaat u akkoord met bovenstaand privacybeleid.