Schoolbedenkers® - strategisch spel voor kinderen

Submitted by christel on do, 02/06/2020 - 11:33

Bekijk ook zeker het filmpje van onze begeleiding bij KOGEKA Geel: https://www.youtube.com/watch?v=qRq7da7XeCQ&t

Het afgelopen jaar hebben we met ons designteam een uniek strategisch spel – genaamd Schoolbedenkers® - vormgegeven om leerlingen te betrekken bij het beleid van de school.  Voor de materialisatie van het spel werkten we erg prettig samen met het FABLAB van KOGEKA Geel. Het spel werd ondertussen finaal opgeleverd en ziet er fantastisch uit! Ook externen vonden het een opmerkelijke creatie waardoor we de kranten haalden:

Het spel is bedoeld voor leerlingen van de lagere school (5de en 6de leerjaar) en van de eerste graad secundair (1ste en 2de jaar) om samen met leerkrachten, ouders en directie cocreatief aan de slag te gaan en na te denken over de toekomst van hun school. Door deze speelse aanpak krijgen ook kinderen meer inspraak bij de planning en uitwerking van de toekomst van hun school.  Echte leerlingenparticipatie in het hart van het beleidsvoerend vermogen van de school.

Het spel resulteert in concrete toekomstgerichte acties die ofwel op zichzelf kunnen geïmplementeerd worden binnen de schoolcontext ofwel als input kunnen gebruikt worden bij de ontwikkeling van een strategisch/toekomstplan van de school. Het spel kan dus met andere woorden eveneens gebruikt worden als één van de cocreatieve sprokkelmethodieken bij de realisatie van een beleidsplan voor de school.

Wilt u graag meer leerlingen-inspraak in u school realiseren en aan de slag gaan met het spel of bent u geïnteresseerd naar andere vormen van inspraak in uw organisatie? Laat het ons gerust weten!

 

Bekijk ook zeker het filmpje van onze begeleiding bij KOGEKA Geel: https://www.youtube.com/watch?v=qRq7da7XeCQ&t

Contacteer Ons

Telefoon
+32 14 43 95 05
Adres
Molenstraat 31
2300 Turnhout
Alle velden zijn verplicht