Relationele component van het leren, meer dan ooit relevant!

Submitted by YVES on do, 05/27/2021 - 10:53

U zal als leraar niet overbodig worden in de toekomst omwille van de ‘relationele component van het leren’, meer dan ooit relevant!. De leraar blijft aan het roer! 

  • digitale leermiddelen

Artificial intelligence (AI) en digitale leermiddelen hebben (en gaan) het onderwijs sterk veranderen. Maar wat met de leraar? 

  • Wordt u als leraar aan de kant geschoven? 
  • Kan een machine uw taak overnemen? 
  • Hoe kan u als leraar met deze nieuwe technologie omgaan? 
  • … 

Het zijn mogelijke vragen die in het hoofd van een leraar spelen. Wij stellen u gerust: nee u zal niet vervangen worden door een machine. 

De belangrijkste reden hiervoor? De relationele component van het leren. Relaties tussen leraar en leerlingen vormen de kern van krachtig onderwijs. Combineer deze menselijke relaties, empathie en begrip voor elkaar met de kracht van kwaliteitsvolle EdTech-oplossingen en geef zo het meest fantastische onderwijs vorm. 

De machine als co-teacher die u ondersteunt en niet ‘overmeestert’. Dat is waar we voor gaan en waar we met ons onderwijs voor willen staan. 

Onze Finse collega’s van EDUTEN schreven hierover een artikel. U leest het via de link hieronder. 
https://bit.ly/34lZeoH

Zoekt u wegwijs voor de digitale transformatie van uw school? Binnen domo de refoniro hebben we een opleidingstraject uitgewerkt waarbij we u als schoolleider inspireren en begeleiden bij het co-creëren van digitale transformatie. We gaan participatief en co-creatief aan de slag zodat u na het traject klaar bent om met uw team de digi-sprong te maken en uw school te transformeren tot een krachtige digitale leeromgeving. 

Meer info over het opleidingstraject vindt u hier: https://bit.ly/3yGYgRR

Inschrijven kan hier: https://bit.ly/3bWnFNH 

Contacteer Ons

Telefoon
+32 14 43 95 05
Adres
Molenstraat 31
2300 Turnhout
Alle velden zijn verplicht
Wij nemen het beschermen en respecteren van uw privacy ernstig. We gebruiken uw persoonlijke informatie om uw account te beheren en u updates te sturen over de inhoud die u heeft gedownload.
Indien u ervoor gekozen heeft onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen, danken wij u alvast van harte. Uiteraard kan u zich te allen tijde opnieuw afmelden.
Voor meer informatie over hoe wij uw privacy willen beschermen en respecteren, kunt u ons Privacybeleid raadplegen.
Door u gegevens in te geven gaat u akkoord met bovenstaand privacybeleid.