Pithor: hoogwaardige kennis voor onderwijsprofessionals

Ingediend door YVES op

Hoe zien we door het bos de bomen nog in een wereld vol informatie? Hoe kunnen we als schoolleiders in onze rol van poortwachters hoogwaardige kennis binnenbrengen in onze schoolorganisatie en delen met onze onderwijsprofessionals: kennis die ertoe doet en die een positieve impact genereert op onze onderwijskundige kernpraktijk.

In dit krachtenveld willen wij met ‘domo de refontiro’ een brugfunctie vervullen om zowel bestaande als nieuwe kennis en technologie tot bij u - als beleidsmaker in onderwijs - te brengen.

Pithor - curator

 

Met PITHOR zijn we curator op het kruispunt van kennisontwikkeling en kennistoepassing met betrekking tot onderwijsontwikkeling, onderwijsdesign en digitale transformatie binnen de onderwijscontext.  We fungeren als kwaliteitsvolle matchmakers tussen schoolleiders, die hoogwaardige kennis zoeken voor het oplossen van complexe vraagstukken uit de werkpraktijk, en hoogwaardige kennisbronnen, die niet zomaar via een eenvoudige ‘google-zoekopdracht’ te vinden zijn.

Thor was als mythologische figuur onder meer de ordeschepper in de chaos. In het projectlogo dat we ontworpen hebben voor Pithor vindt u ook ‘pi’ terug: een gedeelte van dit wiskundige teken symboliseert de hamer van Thor en de andere helft de bliksemstraal.

Wij zorgen voor pittige kennis (vaak evidence-based) die ertoe doet voor u als beleidsmaker in onderwijs.  Zorgvuldig voor u gecureerd door Pieter en de collega’s van het domo de refontiro-team.  Laat u inspireren en uitdagen, volg Pithor en stel ons gerust uw vragen!

Contacteer Ons

Telefoon
+32 14 43 95 05
Adres
Molenstraat 31
2300 Turnhout
Alle velden zijn verplicht
Wij nemen het beschermen en respecteren van uw privacy ernstig. We gebruiken uw persoonlijke informatie om uw account te beheren en u updates te sturen over de inhoud die u heeft gedownload.
Indien u ervoor gekozen heeft onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen, danken wij u alvast van harte. Uiteraard kan u zich te allen tijde opnieuw afmelden.
Voor meer informatie over hoe wij uw privacy willen beschermen en respecteren, kunt u ons Privacybeleid raadplegen.
Door u gegevens in te geven gaat u akkoord met bovenstaand privacybeleid.