Ontdek de kracht van visualiseren!

Submitted by dylan on do, 03/29/2018 - 09:01

Ben je op zoek naar een wervende afbeelding die je idee of concept ondersteunt?

  • Infographic kracht van visualiseren

Eén keer klikken op google levert al gauw honderden afbeeldingen op. Maar hoe selecteer je nu die perfecte afbeelding? Hoe kan je, als organisatie, een visuele identiteit opbouwen en hoe kan je je daarin onderscheiden van collega’s?

 

In plaats van een generieke ‘google’ afbeelding te gebruiken, kan je je bijvoorbeeld onderscheiden door een handgetekende tekening  te maken. In tegenstelling tot de muisklik kost dit creativiteit en tijd. Welke meerwaarde biedt deze tekening? 

 

Onze tekenaar, Ben, werkt ook als leerkracht: “ik ondervind dat beelden mijn woorden krachtig maken. De leerwinst van mijn studenten is groter als hun brein op verschillende manieren geprikkeld wordt. Als je meerdere zintuigen aanspreekt, dan zorg je ervoor dat ‘luisteren naar de leerkracht’ verandert in ‘een boeiende leerervaring’”.  Een goede visualisatie wakkert interesse aan en zorgt ervoor dat leren sneller en efficiënter verloopt.

 

Ook modellen maken informatie duidelijk. Vaak ontbreekt er bij deze modellen verbeeldingskracht. Het is net die verbeelding die mensen warm maakt om de toekomst in handen te nemen. Met een tekening kan je een model omvormen tot een intrigerende tocht waar mensen stap voor stap het model verkennen en ontdekken.

 

Door met tekeningen te werken onderscheid je je door uniciteit en authenticiteit. Een goede tekening levert je een ‘wow’-ervaring op. Het zorgt ervoor dat we sneller leren, het helpt ons om te communiceren en het geeft goesting om vooruit te gaan.

 

Bij domo de refontiro bouwden we een ruime ervaring op in het visualiseren van modellen, tools, resultaten van strategische processen, resultaten van innovatieprocessen, visie en missie.

 

Heb jij ‘visualisatie’ uitdagingen in het verschiet? Aarzel niet en ga er met ons over in dialoog!