‘Ik weet niet hoe?!’

Submitted by YVES on do, 06/25/2020 - 11:27

  • simplifying complexity

Als schoolleider word je voortdurend geconfronteerd met nieuwe uitdagingen; van complexe transformatietrajecten - zoals fusie- en integratiebewegingen (BOS) - tot de digitale transformatie van je volledige school ….. om er maar enkele te noemen … 

Daarnaast hebben leerlingen, ouders maar ook andere actoren uit de samenleving gespannen verwachtingen naar jou en je schoolorganisatie toe.  

Verder ben je een ‘rots in de branding’ voor je medewerkers: van poortwachter tot coach, van teacher teams tot professionalisering, van het voeren van professionele dialogen tot het uittekenen van een coherent personeelsbeleid.
 
Als schoolbestuurder ervaar je eveneens de complexiteit van beleidsvoering van een hedendaagse schoolorganisatie.
 
Tijd om ordening te brengen dus, tijd om de complexiteit oordeelkundig te vereenvoudigen, tijd om doordacht te faseren.  Om dit te realiseren is de verfrissende blik van een ‘onderwijsdesigner’ absoluut een meerwaarde: designers zijn kampioenen in ‘simplifying complexity’.

We gaan graag met u in dialoog tijdens een verkennend adviesgesprek.  We hebben meer dan 15 jaar aantoonbare expertise in de kwaliteitsvolle begeleiding van complexe transformatietrajecten in scholen.  Wij weten hoe!

Contacteer ons voor een gratis adviesgesprek!

 

Referentie - Nancy Dedeurwaerder (algemeen directeur scholengroep RHIZO)

We hadden met onze scholengroep een droom... alleen hadden we het soms wat moeilijk om die correct onder woorden te brengen, goed te structureren... dankzij de deskundigheid van domo de refontiro konden we met onze scholengroep een paar versnellingen hoger schakelen in strategisch denken, toekomstdenken... Bij onze eerste ontmoeting zei Pieter: laat ons eerst jullie huis op orde zetten om dan meteen daaropvolgend verdere ambities waar te maken.

Op het einde van dit traject kan ik zeggen dat ons huis op orde is (en het is grondig gerenoveerd :) ). We zijn klaar voor de toekomst, nu wacht ons de uitdaging om het ook ten volle te gaan uitrollen.

Contacteer Ons

Telefoon
+32 14 43 95 05
Adres
Molenstraat 31
2300 Turnhout
Alle velden zijn verplicht