Domo de refontiro – what’s in a name?

Submitted by christel on do, 09/19/2019 - 10:49

In al de jaren dat domo de refontiro ondertussen bestaat, is er slechts één persoon geweest die ons tijdens de eerste kennismaking verraste met de boodschap dat hij perfect wist wat de naam domo de refontiro betekende… en hij zat er tot onze grote verbazing helemaal op…. Dankjewel, Toon Claes! 😉 Maar we krijgen dus meestal de vraag waar de merknaam domo de refontiro voor staat en wat hij betekent. Het is voor ons altijd de perfecte intro om onze werking voor te stellen aan de geïnteresseerde...

Toen we meer dan tien jaar geleden op zoek gingen naar een goede merknaam, wilden we absoluut dat de naam perfect aansloot bij ons DNA, onze missie en visie. De naam moest een spiegel zijn van een persoonlijke en mensgerichte aanpak, een co-creatieve en onderzoekende setting, een toekomstgerichte en innovatieve context…. kortom een plaats waar ruimte is voor openheid, vernieuwing, reflectie, onderzoek, positieve ontwikkeling, feedforward en creatie.

We lieten ons ook inspireren door het Esperanto, de taal die het Europese gedachtengoed en de Europese eenheid moest versterken en ondersteunen, omdat ook wij geloven in de verbondenheid van mensen, in de kracht van samenwerking, in 1 + 1 = 3…

Het werd dus domo de refontiro, ‘huis van herbronning’. En de rest is geschiedenis. En zo bent u ook helemaal mee met ons verhaal!

Contacteer Ons

Telefoon
+32 14 43 95 05
Adres
Molenstraat 31
2300 Turnhout
Alle velden zijn verplicht
Wij nemen het beschermen en respecteren van uw privacy ernstig. We gebruiken uw persoonlijke informatie om uw account te beheren en u updates te sturen over de inhoud die u heeft gedownload.
Indien u ervoor gekozen heeft onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen, danken wij u alvast van harte. Uiteraard kan u zich te allen tijde opnieuw afmelden.
Voor meer informatie over hoe wij uw privacy willen beschermen en respecteren, kunt u ons Privacybeleid raadplegen.
Door u gegevens in te geven gaat u akkoord met bovenstaand privacybeleid.