Begin toch eens bij ‘het waarom’

Submitted by dylan on vr, 04/27/2018 - 12:16

Waarom… zal u zich ongetwijfeld afvragen?

In zijn boek ‘Start with why’ ontwikkelt Simon Sinek een model om te verklaren waarom legendarische leiders zoals Steve Jobs, Martin Luther King en de Wright brothers ergens in slaagden waar anderen – die even getalenteerd waren – faalden.

Volgens de ‘Golden Circle’ van Sinek werkt elke organisatie en elk individu op drie niveaus:

  • Wat doen we?
  • Hoe doen we het?
  • Waarom doen we het?

Bijna iedereen kan de eerste twee vragen beantwoorden. Slechts enkelen denken na over de diepere ‘waarom-vraag’.

Als we je vragen om je organisatie voor te stellen zal je waarschijnlijk zeggen wat je organisatie doet en misschien hoe jullie het doen:

 “we verkopen papier van hoge kwaliteit aan de best mogelijke prijs.”

“We verkopen medicijnen van de best mogelijke kwaliteit.”

 

Niet echt motiverend, toch? Maar laat ons deze ‘pitches’ eens omdraaien en beginnen met het waarom:

Wat is een geweldig idee als het niet gedeeld kan worden? Wij helpen bij het verspreiden van uw ideeën! Een van de manieren waarop wij u helpen gehoord te worden is door het verkopen van papier van hoge kwaliteit aan de best mogelijke prijs!”

“Onze missie is uw gezondheid! Via zorgvuldig geteste medicijnen zorgen wij voor u”.

 

Dat klinkt al heel wat anders, niet? Als we redeneren vanuit ‘waarom’ komen we automatisch terecht bij de diepere betekenis of de ‘meaning en purpose’ van uw organisatie.

Waarom hebben we dan zoveel moeite met te denken vanuit “waarom”? Die vraag is nochtans bij ieder van ons aangeboren. Die ongebreidelde nieuwsgierigheid, die Da Vinci ‘Curiosità’ zou noemen, is doorheen onze ontwikkeling afgezwakt.

Nochtans zijn nieuwsgierigheid én een onderzoekende houding aannemen noodzakelijke voorwaarden voor creativiteit, innovatie en vooruitgang.

Hoe kan je vragen stellen en denken vanuit “waarom” stimuleren bij je medewerkers en in je organisatie? Hoe kan je de “purpose” van jouw organisatie ontdekken en formuleren?

Bij domo de refontiro dromen wij ervan om kenniswerkers en organisaties wendbaarder te maken in onze hedendaagse samenleving. Via procesbegeleidingen gaan wij activerend met medewerkers aan de slag.

 

Contacteer ons gerust en we gaan graag met je in dialoog!