Domo de refontiro nodigt je uit voor haar Business Learning Academy van vrijdag 1 december 2017!

Submitted by dylan on wo, 08/09/2017 - 12:28

Ontdek de kracht van leernetwerken!

DOWNLOAD HIERONDER HET INSCHRIJVINGSFORMULIER!

Binnen het traditioneel personeelsbeleid is ‘de groepsopleiding’ al jarenlang de dominante vorm van leren. Vanuit zowel wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek weten we echter dat kenniswerkers zichzelf doelgerichter ontwikkelen door enerzijds bewuster met hun leren om te gaan en anderzijds op diverse vormen van leren in te zetten.

Als professionele organisatie is het daarom behoorlijk interessant om doelbewust een krachtige ondersteunende leeromgeving vorm te geven. Medewerkers die voortdurend aan hun persoonlijke ontwikkeling werken, creëren immers extra waarde voor de organisatie waarvoor ze zich dagelijks inzetten. Ze beleven bovendien ‘greater inner work lives’, wat ze ook uitstralen naar collega’s, klanten en andere stakeholders toe.

Bijkomend wordt het als organisatie hoe langer hoe noodzakelijker om het aanwezige ‘sociaal kapitaal’ te optimaliseren, niet in het minst om alle maatschappelijke uitdagingen het hoofd te kunnen blijven bieden. Een spijtige vaststelling in veel professionele organisaties vandaag de dag is dat het aanwezige sociaal kapitaal nog steeds stevig onderbenut wordt, alleen al bijvoorbeeld door het gebrek aan uitwisseling van aanwezige kennis en vaardigheden.

“If only HP knew what HP knows, we would be three-times more productive.”

Lew Platt, former Chief Executive of Hewlett-Packard

Leernetwerken actief en oordeelkundig faciliteren vormt derhalve een belangrijke dimensie van een ondersteunende leeromgeving.

Tijdens deze ‘business learning academy’ ontdek je onder meer de geheimen van een efficiënte configuratie van leernetwerken en leer je bijkomend welke dimensies ‘ertoe doen’?

De meerwaarde van deze ‘business learning academy’ voor jou en je organisatie

 • Je hebt inzicht in welke dimensies in een ondersteunende leeromgeving binnen je organisatie ertoe doen;
 • Je kan oordeelkundig een ondersteunende leeromgeving ontwikkelen om je medewerkers met passie te laten leren;
 • Je verwerft inzicht in welke netwerkconfiguraties kennisuitwisseling ondersteunen;
 • Je kan als leidinggevende beter in dialoog gaan met je collega’s over hun ‘leren’ en ‘persoonlijke ontwikkeling’;
 • Je netwerkt met leidinggevenden en/of kenniswerkers uit andere professionele organisaties die - net zoals jij - gedreven zijn door het thema ‘leren’;
 • Je netwerkt met leidinggevenden en/of kenniswerkers uit andere professionele organisaties die - net zoals jij – ‘leren’ als één van de belangrijkste dimensies zien voor het toekomstige succes van je organisatie.

Voor wie?

Je bent…

 • gepassioneerd door het thema ‘leren’ en ‘persoonlijke ontwikkeling’;
 • kenniswerker;
 • leidinggevende in een professionele organisatie;
 • bereid over de muren te kijken van jouw specifieke organisatie en sector.

Programma

We bieden je tijdens deze dag een aantrekkelijke mix van:

 • keynote
 • creatiesessie
 • activerende zelfsturende canvas
 • interactie / uitwisseling van ideeën
 • best practice

Je mag je tijdens deze dag eveneens verwachten aan een evenwichtige mix tussen ‘evidence-based’ inzichten en onmiddellijk inzetbare tools om je collega’s te ondersteunen in hun leren.

“Back in 2004, Babcock stated that Fortune 500 companies lose 31.5 billion a year because they fail to exchange information. Knowledge and speed at which new developments occur has only increased, making this issue even more pressing. While initial attempts for realising knowledge management focused on installing several technological systems, organisations have come to realise that their most important assets are their employees and the knowledge exchange and interactions between these employees.”

Gastsprekers, begeleiders en inspiratoren

 • Prof. dr. Eva Kyndt is verbonden aan de onderzoekseenheid arbeids- & organisatiepsychologie, en professioneel leren van de KULeuven. Haar huidig onderzoek combineert pedagogische en psychologische inzichten op het domein van Human Resource Development & Management. Haar specifieke expertise spitst zich toe op de transitie van onderwijs naar werk en het leren en ontwikkelen van werknemers met specifieke aandacht voor de rol die sociale netwerken daarin spelen.
 • Pieter Sprangers is een internationale keynote spreker. Pieter coacht en adviseert professionele organisaties als senior consultant over meerdere thema’s: ‘leren van kenniswerkers’, ‘corporate futuring’, ‘strategisch management’, ‘innovatie’ en ‘service design en design thinking’. Pieter is tevens researcher (PhD candidate) in het domein van ‘leren in een professionele context’ en ‘educational systems’. Pieter combineert een academische- en ondernemersloopbaan en dit in volgende organisaties: domo de refontiro, Universiteit Antwerpen, Karel de Grote hogeschool, CVO Horito. Hij is co-auteur van het boek ‘Edushock breinoptimizer voor leren in de toekomst’.

Wanneer?

We verwelkomen je graag op vrijdag 1 december 2017 met inloop vanaf 09.30u en start om 10.00u. Het einde is voorzien om 16.00u.

Waar?

Deze inspirerende ‘leer’-dag gaat door op een al even inspirerende toplocatie: Het iconische LITC gebouw van Nike te laakdal 

LITC
p/a Nike Europese Logistieke Campus
Nikelaan 1
2430 Laakdal

Bereikbaarheid

LITC ligt in Nike’s Europese Logistiek Campus in Laakdal, aan de autosnelweg E313 Antwerpen-Hasselt (afrit 24 ‘Geel-Oost’ vanuit het westen, afrit 25 ‘Ham’ vanuit het oosten) en het Albertkanaal. Bezoekers van LITC kunnen gebruik maken van de bezoekers- of personeelsparking van Nike.

Het LITC-gebouw ligt in een landschapsvijver rechts van de parking, op 100m na de slagboom. LITC is aangeduid op de bewegwijzering in de Campus. In de hele Campus geldt eenrichtingsverkeer en een snelheidslimiet van 30 km/u. Let op dat je niet parkeert op plaatsen gereserveerd voor carpooling, pool- of elektrische wagens.

Opgelet: de hele campus is rookvrij. Voor rokers is er een overdekte rokershoek voorzien.

Prijs

voor KMO’s, grote ondernemingen, lokale besturen, e.a. organisaties

Prijs (excl. BTW)

Met KMO - portefeuille

Zonder KMO - portefeuille

KO* (-40%)

MO** (-30%)

Per deelnemer

(incl. lunch & receptie)

€ 270,00,-

€ 315,00,-

€ 450,00,-

* KO: Kleine onderneming (<50 werknemers): -40%
** MO: Middelgrote onderneming (>50 en <250 werknemers): -30%

Voor meer informatie over de KMO-portefeuille: zie http://www.domoderefontiro.be/page/kmo-portefeuille

voor onderwijsinstellingen

Prijs (excl. BTW)

Prijs eerste inschrijving

Prijs vanaf 2de inschrijving
(vanaf 2 ingeschreven personen binnen 1 onderwijsorganisatie)*

Per deelnemer 
(incl. lunch & receptie)

€ 315,00,-

€ 270,00,-

 * de eerste deelnemer betaalt € 315,00,-. 
    Vanaf de 2de deelnemer betaal je voor de 2de en volgende deelnemers € 270,00,-pp.

Hoe inschrijven? 

Inschrijven kan via e-mail: dylan@domoderefontiro.be ; gelieve het inschrijvingsformulier ingevuld terug te sturen.

Inschrijven kan tot 30/10/2017: wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt!

Bij annulatie blijft het volledige bedrag verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen.

Door in te schrijven, bevestig je je deelname en verklaar je je akkoord met bovenstaande voorwaarden.

Een inschrijving is slechts finaal na betaling van de factuur.