Waarom kiezen mensen met ambitie voor een persoonlijke coach?

Ingediend door admin op

Misschien wil je werk maken van de versterking van je persoonlijke ontwikkeling zowel in je privéleven als in je werkomgeving.  Ben je bekommerd om je persoonlijke en professionele relaties naar anderen toe, je balans tussen carrière en privéleven, zingeving en spiritualiteit, je mentale welzijn en je mogelijk toekomstige wendingen en aspiraties in je leven?  Dan kan een personal coaching traject ongetwijfeld erg waardevol zijn.

Harvard Professor Teresa Amabile benoemt het ‘great inner work lives’ waarin ondermeer persoonlijke ontwikkeling en zingeving centraal staan.  De zoektocht naar de diepere betekenis en waarden van dagelijkse fenomenen die zich zowel in de professionele als de privésfeer manifesteren, is bijzonder waardevol om samen met een personal coach te ontdekken en mee aan de slag te gaan.  Voorafgaandelijk aan de coaching worden de ontwikkelingsvragen, die van erg diverse aard kunnen zijn, afgelijnd.  We staan daarbij zowel stil bij het dagelijkse ‘nu’ maar eveneens bij de relaties met anderen en hoe je die relaties kan versterken.    Het benoemen van waar je sterk in bent om zodoende daarin met positieve energie verder te kunnen groeien, kaderen we in een waarderende benadering.   Spiritualiteit en zingeving tenslotte verdiepen onze ‘zijnsbeleving’.

De coach geeft ruimte aan jouw autonomie en ondersteunt je via specifieke denkkaders.  De coach biedt je uitdagingen en nodigt je uit om buiten de grenzen te denken om zo fantastische scenario’s voor de toekomst uit te tekenen.  Maar ook angsten, moeilijkheden om afscheid te nemen van vaste patronen en moeizame relationele interacties kunnen voorwerp van onderzoek en begeleiding zijn.   Piekervaringen, het benoemen van talenten, de zoektocht naar ‘helden’ en de kwaliteiten die je in anderen waardeert, zorgen bijkomend voor nieuwe inzichten.  Jouw ‘system of belief’ voortkomend uit je levenservaringen, je opvoeding, je educatie, je familieleden en je afkomst nemen we eveneens onder de loep.

Personal coaching is een onwaarschijnlijk boeiende ontdekkingsreis.  Bij ‘domo de refontiro’ mag je die ‘reis’ soms letterlijk nemen, we deinzen immers niet terug voor individuele staptochten op de mooiste plekken van de aarde.  Geheel in de traditie van de ‘peripatetische school’ ontmoeten en verdiepen we al stappend, een vorm van verdiepende introspectie en ‘slow learning’.   

Bij ‘domo de refontiro’ vertrekken we vanuit een visie waarbij een gezonde vorm van zelfzorg versterkend kan werken voor de zorg voor anderen.  We doorgronden allereerst de specifieke noden en tekenen vervolgens een gepersonaliseerd programma uit waarbij we regelmatig disruptieve paden bewandelen.   Daarbij respecteren we steeds ethische richtlijnen en professionele normen.

Onze personal coaches bieden in eerste instantie vanuit een brede levens- en professionele ervaring een actief luisterend oor.  Verder schept hij/zij helderheid om vervolgens actiegericht te werk te gaan en het nieuw ontdekte potentieel om te zetten in effectieve gedragsveranderingen.

Klinkt aantrekkelijk, niet?  Want personal coaching is ook pure verwennerij en doet deugd.  In een veeleisende wereld waarin je dagelijks ambitieus vele ‘ijzers in het vuur houdt’ is het belangrijk je positieve energie voor de toekomst te bewaren en te versterken.  Onze personal coaches kunnen je daarbij ondersteunen.  Omdat jij of een collega van je het waard is!  Contacteer ons vrijblijvend via info@domoderefontiro.be om te ontdekken welke ontdekkingstocht – met of zonder rugzak, in onze innovatiewerkplaats of in alpien hooggebergte, we samen kunnen uittekenen.   

Contacteer Ons

Telefoon
+32 14 43 95 05
Adres
Molenstraat 31
2300 Turnhout
Alle velden zijn verplicht
Wij nemen het beschermen en respecteren van uw privacy ernstig. We gebruiken uw persoonlijke informatie om uw account te beheren en u updates te sturen over de inhoud die u heeft gedownload.
Indien u ervoor gekozen heeft onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen, danken wij u alvast van harte. Uiteraard kan u zich te allen tijde opnieuw afmelden.
Voor meer informatie over hoe wij uw privacy willen beschermen en respecteren, kunt u ons Privacybeleid raadplegen.
Door u gegevens in te geven gaat u akkoord met bovenstaand privacybeleid.