Voor de Romeinen kwamen … een unieke tentoonstelling in innovatiewerkplaats refontiro

Ingediend door admin op

Illustrator Ben Peeters is geen onbekende bij refontiro. Hij maakte op voortreffelijke wijze illustraties in het boek ‘EDUSHOCK, breinoptimizer voor leren in de toekomst’. Innovatiewerkplaats refontiro stelt nu nieuw werk van Ben tentoon.

Geschiedenis overlaadt ons vaak met data van veldslagen, informatie over economie, politiek, kunst en religie,... Maar wat we werkelijk willen zien zijn impressies, de beleving, het gevoel dat veel verder rijkt dan feiten. Deze tentoonstelling geeft een beeld van de oude Belgen.. Daarbij ligt de nadruk op het gewone leven van deze hardwerkende, jagende mensen. De Griekse historicus Polybius zei het volgende over de Kelten: "Niet als uitzondering, maar als regel laten zij zich door hun hartstocht leiden en nooit door de rede." Deze tentoonstelling geeft een beeld van de samenleving van voor de Romeinse inval. (Een inval die de natuur platbrandde en "hun beschaving" en "hun rede" opgedrongen aan deze intuïtieve barbaren.) Welkom in een oeroude gemeenschap tussen doornige, moerasbossen, met schrale landbouwgrond, verse melk, bier en het gezouten vlees van wilde zwijnen.

Contacteer Ons

Telefoon
+32 14 43 95 05
Adres
Molenstraat 31
2300 Turnhout
Alle velden zijn verplicht
Wij nemen het beschermen en respecteren van uw privacy ernstig. We gebruiken uw persoonlijke informatie om uw account te beheren en u updates te sturen over de inhoud die u heeft gedownload.
Indien u ervoor gekozen heeft onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen, danken wij u alvast van harte. Uiteraard kan u zich te allen tijde opnieuw afmelden.
Voor meer informatie over hoe wij uw privacy willen beschermen en respecteren, kunt u ons Privacybeleid raadplegen.
Door u gegevens in te geven gaat u akkoord met bovenstaand privacybeleid.