BOUWPLANNEN? MAAK VAN JE INHOUDELIJKE VISIE EEN RUIMTELIJKE!

Ingediend door christel op

Je wil de school of het stadhuis van de toekomst bouwen? Maar hoe moet die er dan uitzien? Hoe zorg je ervoor dat je nieuwe gebouw ten dienste staat van de waarde die je effectief wil leveren de volgende jaren? Hoe kan je nieuwe gebouw een prachtige maar ook functionele thuishaven worden waar alle ambities van je toekomstproject mogelijk worden?

Alles start bij de visie op leren die je als school hebt of je visie op dienstverlening die je als lokaal bestuur hebt.  In onze begeleidingspraktijk ondersteunden we de afgelopen jaren vele scholen en lokale besturen bij het krachtig formuleren van hun visie op leren of dienstverlening.  Dimensies zoals het DNA, de waarden, de uitgangspunten en principes, de droom en de diepere betekenis worden in zo’n traject co-creatief bepaald en scherp gesteld: wat willen wij als school met deze jonge mensen bereiken?  Wat doet onze dienstverlening als lokaal bestuur ertoe?  Waar staan wij juist voor? Welke droom willen wij verwerkelijken?

De volgende stap is dat we de visie vertalen naar een concreet onderwijsconcept of dienstverleningsconcept.  Dit concept staat centraal in meerdere workshops waarin we co-creatief aan de slag gaan met de ruimtelijke vertaling van alle dimensies.  Welke ruimtes hebben we nodig om het meest fantastische leren voor onze leerlingen mogelijk te maken? Welke ruimtes hebben we nodig om voor onze medewerkers een uitdagende en welzijnsbevorderende omgeving mogelijk te maken? Hoe geven we onze dienstverlening naar onze burgers ruimtelijk vorm? Hoe kunnen we onze bestaande ruimtes optimaliseren door zwerfarchitectuur in kaart te brengen? Hoe kunnen we nomadisch aan de slag? Via inspiratie, design thinking technieken, onderzoek, schetsen … komen we tot kenmerken en typologieën van ruimtes.  Die vormen vervolgens de basis voor een krachtige projectdefinitie.

Domo de refontiro ontwikkelde een unieke tool om met ruime betrokkenheid van stakeholders de vertaling van je visie naar een ruimtelijke visie mogelijk te maken.  Ons divers samengestelde team heeft een grondige, aantoonbare expertise in ruimtelijk design, onderwijsdesign en procesbegeleiding.  Wij begeleiden alle stappen van visiebepaling over conceptbepaling tot de ruimtelijke vertaling ervan in een projectdefinitie.  Op die manier zorg je ervoor dat adembenemende ruimtes jouw ambities én die van je leerlingen/burgers mogelijk maken.

Heb jij bouwplannen? Wil je met ons daarover in dialoog gaan? Contacteer ons! #educationalinnovation #educationaldesign #weareeducationaldesigners  #futureproof

Bron
foto Learning Lab: www.hln.be

Contacteer Ons

Telefoon
+32 14 43 95 05
Adres
Molenstraat 31
2300 Turnhout
Alle velden zijn verplicht
Wij nemen het beschermen en respecteren van uw privacy ernstig. We gebruiken uw persoonlijke informatie om uw account te beheren en u updates te sturen over de inhoud die u heeft gedownload.
Indien u ervoor gekozen heeft onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen, danken wij u alvast van harte. Uiteraard kan u zich te allen tijde opnieuw afmelden.
Voor meer informatie over hoe wij uw privacy willen beschermen en respecteren, kunt u ons Privacybeleid raadplegen.
Door u gegevens in te geven gaat u akkoord met bovenstaand privacybeleid.